Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ZANIMLJIV KOMENTAR BIVŠEG IZBORNIKA! Izvukao važan detalj i tvrdi: ‘Hrvatska je najopasnija na SP’

Autor: Andrija Kačić Karlin

“Što me najugodnije iznenadilo kod naših reprezentativaca? Pa, najviše me iznenadilo to što su me ugodno iznenadili”, veli nam Otto Barić bivši izbornik brojnih klubova, čovjek sa silnim nogometnim iskustvom…

“Gledam te naše nogometaša i vidim da igraju ozbiljan, najozbiljniji nogomet. Zapravo je čudesno kako smo ozbiljno izgledali u prve dvije utakmice. A sve je to samo zbog jedne činjenice. Izgledamo kao momčad. Ozbiljno, savjesno, koncentrirano, a osjeti se i samopouzdanje kad se krene naprijed. Budite sigurni da to suparnik i osjeti, kada se vidi takva momčad odmah te ulovi panika. Pobjeda protiv Argentine je fenomenalna, mogao bih o njoj pričati satima”, veli nam Otto Barić.

Ajmo biti malo pretenciozni, je li ovo najbolja partija hrvatske reprezentacije svih vremena?

“Ahh… Mislim da čak i jest. Bilo je u povijesti sjajnih utakmica, no nikad jedan jaki suparnik nije tako loše izgledao protiv nas. A dobar si koliko ti to suparnik dozvoli. Mi Argentincima nismo dozvolili disati. Oni su se protiv nas jednostavno ugušili, oduzeli smo im zrak. Ovako neutralizirati Messija, pa to je malo i zapanjujuće. Ja moram, ovako osobno, putem vašeg medija, čestitati izborniku Zlatku Daliću. On je očito činio prave stvari na pripremama. Sad smo u komotnoj situaciji, a on poziva na sabranost, mir, upozorava nas da ne poletimo. To je odličan pristup. Od srca mu čestitam. Ne smijem zaboraviti reći, pa mi smo odično fizički pripremljeni. Pa, pogledajte kakav se presing igra prema naprijed, prema zadnjoj liniji i golmanu. Uostalom, taj prvi gol Rebića plod je tog gotovo militarističkog pristupa prema zadnjoj liniji Argentinaca. A sa to morate imati veliku snagu”, govori Barić.

Smijemo li sada očekivati velike stvari?

“Nakon svega ovoga bilo bi šteta ne napraviti nešto veliko. A sposobni smo sa to, dokazali smo. Ali, ne zaboravite. Sad će nas svi doživljavati kud i kamo ozbiljnije. Postaviti će se zatvorenije, borbenije. Sad svi znaju da sa nama nema ni najmanje šale. Prema tome, neće biti loše ako se dio igrača odmori u utakmici protiv Islanda. Pa, na svjetskoj smotri svi igrači su ravnopravni, tu se nema što pričati, kamoli predbacivati Daliću. A Island moramo isto dobiti tkogod da igrao”, smatra Barić.

Na prvenstvu svjedočimo pokolju favorita?




“Da! Time je naš uspjeh još vrijedniji. Mnogi su napravili pripreme na pogrešan način, to je evidentno. Nema više slabijih suparnika, ona priča o tempiranju forme više ne drži vodu. Moraš odmah biti odličan da ti se ne bi dogodio krah. To je shvatio naš izbornik, očito. Zasad smo najozbiljnija reprezentacija na turniru”, apostrofirao je za kraj Barić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.