Zagreb konačno dobija respektabilan stadion: Na 60 milijuna kuna vrijednom zdanju igrat će – Sesvete!

Autor: Bruno Herljević

Također, njime će se moći koristiti i Dinamo u slučaju da se donese odluka o potpunom preuređenju Maksimira. Problema s gledateljima neće biti jer prema trenutnim statističkim podacima, nakon 12 odigranih kola, Dinamo ima prosječno nešto više od tri tisuće gledatelja kod kuće.

Nakon Stadiona hrvatskih vitezova u Dugopolju, Alda Drosine u Puli i Rujevice u Rijeci, Hrvatska bi mogla dobiti još jedan respektabilan stadion s manjim kapacitetom, ali koji će u potpunosti zadovoljiti sve uvijete za odigravanje internacionalnih utakmica. Stadion će se graditi u Zagrebu, odnosno, u Sesvetama, ali on nije nadomjestak, odnosno, zamjena za Maksimir.

Priča o stadionu u Sesvetama nije nova, o njoj se govori već godinama, odnosno otkada je tamošnja Croatia izborila ulazak u Prvu HNL. Ipak sve je propalo zbog nedostatka novca, a klub je u međuvremenu propao. No, priča se ponovo zakotrljala kada je tamošnji klub NK Sesvete, nekadašnji Radnik, počeo s dobrim igrama u Drugoj HNL.

Riječ je o stadionu kapaciteta sedam tisuća mjesta s natkrivenom zapadnom i istočnom tribinom, a stajat će između 50 i 60 milijuna kuna. Dvije trećine troškova pokrit će Grad Zagreb, dok će ostatak financirati Hrvatski nogometni savez i Gradska četvrt Sesvete. Pojedini dijelovi, poput travnjaka, glavne tribine i rasvjete, na Stadionu svetog Josipa Radnika, neće se dirati.

stadion

“Stadion izgleda prekrasno. Zadovoljit će potrebe Nogometnog kluba Sesvete, ali i šire. Bit će to gradski stadion koji će koristiti i drugi klubovi Zagrebačkog športskog saveza kao i selekcije Hrvatskog nogometnog saveza”, izjavio je predsjednik NK Sesveta Pero Karatović za Sport nedjeljom.

Spomenimo kako NK Sesvete imaju rekordan broj natjecatljeskih kategorija u Hrvatskoj. Ima ih čak 18, Lokomotiva ima 12, Dinamo ih ima tek 11. Isto tako svakoga vikenda na sesvetskom stadionu i pomoćnim terenima odigra se 19 utakmica.

Velik je to napredak za NK Sesvete i njihov klupski pogon, ali velik je napredak i za hrvatski nogomet jer će se, kako smo već kazali, na njemu moći igrati i utakmice svih uzrasta reprezentacije. Također, njime će se moći koristiti i Dinamo u slučaju da se donese odluka o potpunom preuređenju Maksimira. Problema s gledateljima neće biti jer prema trenutnim statističkim podacima, nakon 12 odigranih kola, Dinamo ima prosječno nešto više od tri tisuće gledatelja kod kuće.







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.