FOTO: Facebook: Bayern Munich

Za ove velikane prijelazni rok nije završio: Provjerite koje su velike nogometne zvijezde ostale bez kluba

Autor: Bruno Herljević

Neki su donedavno, čak i u poznim nogometnim godinama, zabijali i oduševljavali, ali klubovima se više ne isplati davati visoka primanja za igrače, što se kaže, pred penziju.

Kao i svake godine nakon prijelaznog roka ostanu gubitaši, odnosno igrači koji ne uspiju realizirati željene transfere i oni najveći gubitaši, odnosno, igrači koji ostanu bez kluba. Ove sezone bez kluba su ostale nekada velike zvijezde koje su žarile i palile nogometnim travnjacima. Neki su donedavno, čak i u poznim nogometnim godinama, zabijali i oduševljavali, ali klubovima se više ne isplati davati visoka primanja za igrače, što se kaže, pred penziju.

Ipak, ovu nekolicinu velikana još uvijek bi bilo lijepo gledati u profesionalnom nogometu.

Bez kluba je tako ostao svjetski prvak, živuća legenda, rekorder i zlatna glava njemačkog nogometa, Miro Klose. U 38 godini ostao je bez kluba, ali on još uvijek zna zabiti, što je dokazao u nastupima za svoj posljednji klub Lazio.

Novi klub traži i moćni Bugar, Dmitar Berbatov. Nekadašnja zvijezda Manchestera Uniteda i Tottenhama više ne trči puno, slabije se kreće, ali instinkt ‘killera’ je ostao. Svoj posljednji nastup upisao je za PAOK.

Tu je i osvajač Lige prvaka, motorični veznjak odličnog kratkog pasa, prepoznatljiv po tetovažama i bradi, te naravno velikoj borbenosti na terenu, Raul Meireles. On je s 33 godine još vruća roba na tržištu, a posljednji klub za kojeg je igrao bio je Fenerbahce.

Ni Mathieua Flaminija više nitko neće. Miljenik Arsenea Wengera, poznatiji i kao ‘Arsenalov biokemijski veznjak’ ipak je poznatiji kao biznismen čija firma vrijedi milijarde eura, ali ipak je skupio dosta iskustva. Igrao je u Arsenalu, Milanu pa opet u Arsenalu, ali nije na odmet imati takvog bogataša u svojim redovima.

U potrazi za klubom je i Emmanuel Adebayor. Ovaj nikad dokazani napadač ima bogato iskustvo, Tottenham, Real Madrid, Man City, Arsenal… Ima iskustva, ali ima i težak karakter i naravno traži velika primanja. No, znao je Adebayor često i zabijati, stoga, tko si može priuštiti neka navali… Kinezi možda? Šeici? Mamić?




Nicklas ‘Lord’ Bendtner. Svaki opis ovog vječnog talenta je suvišan. U dobrim je godinama, znamo da može zabiti, ali malo ga muči karakter i samovolja. No, možda padne neki preporod, iako poznavajući ‘Lorda’ teško.

Uz njih tu su još Sulley Muntari, Martin Caceres, Marouane Chamakh, Di Natale i Nicolas Anelka…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.