Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Za Hajduk je sezona praktički gotova, Pušnik za sada ne nudi ostavku, ali zato poručuje: ‘Da, ovo je – katastrofa’

Autor: Bruno Herljević

Za Hajduk je sezona praktično gotova, teško je da će ovakvim igrama dogurati do prvog, pa i drugog mjesta, a Kup je bio jedini trofej koji su mogli osigurati.

Hajduk je doživio još jedan težak udarac ove sezone. ‘Bili’ su iznenađujuće poraženi s 2:1 u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog i to od gradskog rivala Splita, odnosno, posljednje momčadi HNL-a. Hajduk je izgubio dobivenu utakmicu, može se reći. Vodili su čitav susret, imali su pregršt prilika i u finišu utakmice dozvolili su Splitu da izjednači. No, to nije bilo sve, produžeci su bili iznenađujući, Split je preko Pešića stigao do vodstva, pobjede i važnog polufinala Kupa, a dio krivice pada i na neopreznog Frana Tudora koji je zaradio drugi žuti karton zbog simuliranja.

Nakon susreta trener Hajduka, Marijan Pušnik stao je pred novinare i započeo s objašnjavanjem. “Čestitam Splitu na vrijednoj pobjedi. Imali smo sve u svojim rukama, vodili smo 1:0, složili još par prigoda, a onda neobjašnjivo pali. U produžecima nam se dogodila ta nesmotrenost Tudora, ostali smo s igračem manje i onda po meni nerazumno potonuli”, kazao je Pušnik.

Alibi se mogao tražiti u izostanku Nižića i Šimića, ali Pušnik to nije napravio. “Ne, nije samo to problem. Koga nema bez njega se može. Mi smo pali u sredini terena, utakmicu smo u regularnom dijelu trebali mirnije privesti kraju. Ne smije nam se u posljednjoj minuti dogoditi takva nesmotrenost da primio naivan gol. Psihički smo potonuli, ali idemo dalje, skupiti glave i pripremiti se za prvenstvo”, objasnio je Pušnik.

Za Hajduk je sezona praktično gotova, teško je da će ovakvim igrama dogurati do prvog, pa i drugog mjesta, a Kup je bio jedini trofej koji su mogli osigurati. Pitanje je što dalje, kakve su sada ambicije Hajduka?

“Da, ovo je – katastrofa. Baš veliki udarac za naše ambicije. Ali, sada trebamo dignuti glavu i pobijediti u Koprivnici”, kazao je Pušnik, a kao što imate prilike vidjeti, govora o ostavci još uvijek nema.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.