WEST HAM SE OPAKO POJAČAVA: Stigao je sjajni engleski vratar, a blizu prelaska su još dvije zvijezde!

Autor: HINA/BRUNO HERLJEVIĆ

Prema pisanju engleskih medija West Ham će za prava na posudbu 30-godišnjeg vratara Manchester Cityju platiti 4,5 milijuna funti (oko 5 milijuna eura).

Engleski reprezentativni čuvar mreže, 30-godišnji Joe Hart, sljedeće će sezone braniti vrata West Ham Uniteda, objavio je londonski klub u utorak potvrdivši vijest o jednogodišnjoj posudbi vratara koji ima ugovor s Manchester Cityjem do 2019. godine.

Hart je od dolaska španjolskog stručnjaka Pepa Guardiole na čelo kluba pao u drugi plan pa je prošlu sezonu proveo na posudbi u talijanskom Torinu, a glavni menadžer mu je poručio da i za novu sezonu može potražiti klub u kojem će dobiti priliku. Hart se odlučio za West Ham, a u utorak su finalizirani detalji jednogodišnje posudbe.

“Bilo mi je važno igrati i sjajno je što mi se pružila prilika da dođem ovdje. Veselim se sljedećoj sezoni, igranju u Premier ligi i u tako velikom klubu kao što je West Ham”, izjavio je 30-godišnji engleski reprezentativac za službeni internetski portal West Ham Uniteda.

Hart je istaknuo i važnu ulogu West Hamova trenera Slavena Bilića u njegovom dolasku među “ćekićare”.

“Preselili smo na Olimpijski stadion i vodi nas Slaven, s kojim sam razgovarao i uvijek ga poštovao kao trenera. Izvrsno je vodio Hrvatsku, a i ovdje radi dobar posao, tako da za mene uopće nije bila teška odluka kad mi se ukazala prilika za dolazak.”

Joe Hart je skupio 71 nastup u engleskom nacionalnom dresu, dvaput je bio prvakom Engleske s Manchester Cityjem (2012. i 2014.) i jednom osvojio FA kup (2011.), a četiri puta dobio nagradu “Zlatna rukavica” za najboljeg vratara Premier lige, u kojoj je nastupio više od 300 puta.

Prema pisanju engleskih medija West Ham će za prava na posudbu 30-godišnjeg vratara Manchester Cityju platiti 4,5 milijuna funti (oko 5 milijuna eura), ali Joe Hart neće smjeti braniti za West Ham u službenim utakmicama protiv ‘svog’ kluba.




Spomenimo kako su u igri još dva pojačanja. Naime, navodno je Lazio prihvatio ponudu West Hama za lijevog krilnog Baldea Keitu u iznosu od 32 milijuna eura. No, u igri je i Marko Arnautović iz Stoke, a za njega bi Bilić trebao izdvojiti oko 27 milijuna eura.

Autor:HINA/BRUNO HERLJEVIĆ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.