Photo: Miranda Cikotic/PIXSEL

Vrijeme je da se zapitamo: Vodi li državu Vlada ili Hrvatski nogometni savez?

Autor: ANDRIJA KAČIĆ-KARLIN

Sve što su dosad obmanama radili Milanović, Plenković i Bandić, pa i Petrov dolazi na naplatu u najnezgodnijem trenutku. I fakat nitko nema hrabrosti i jasno i glasno reći - Primjenjivati ćemo Zakon o športu u naoštrijem obliku i za najkraće vrijeme!

Samo neupućene mogao je iznenaditi događaj na predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice u Splitu kada je jedan dio navijača glasno i vizualno upozorio čelnike ove strane na dosadašnje obmane glede primjene Zakona o športu. Da se ne bi umislili ostali politički čimbenici kako su navijači krenuli oštro samo na HDZ odmah valja reći da navijači, ponajprije iz jezgra udruge Naš Hajduk na isti način prozivaju i SDP, ali i Bandićevu stranku, zamjerajući im laži oko primjene Zakona o športu.

Iako se možda na prvu ruku čini čudno da s građanskim neposluhom reagiraju navijači oko jednog zakona koji pogoduje jednom klubu i jednoj kliki, a to nisu oni koji ostaju bez stanova, kopaju po kontejnerima, ovršeni ili prevareni, činjenica jest da je strankama u predizbornoj kampanji veliki problem.

Već odavno izgubivši vjerodostojnost stranke su se našle pred zidom, kako obećati nešto nezanemarivoj populaciji koja je uvjerena da je to obećanje lažno. Eto, to je korijen događaja na predizbornom skupu HDZa- u Splitu. I dok čelnici te stranke uvijek mogu s visoka govoriti i obećavati i skloniti se u Zagreb – najgore je splitskim “hadezeovcima”. Oni su pod neviđenim pritiskom i više nemaju ni milimetar za manevar.

Razvidno jest da je neprimjenjivanje Zakona o športu sjajan vjetar u leđa i Zdravku Mamiću s Dinamom i cjelokupnom Hrvatskom nogometnom savezu koji radi na svoj, a ne na način kojeg propisuje zakon. I sad se pitanje Zakona o športu inicijativom navijiača pretvorilo u provrazredno političko pitanje.

Nije samo Split osjetio navijački bijes, i zagrebačka politička scena koja se razbacuje plakatima po središtu grada dobila je novo ruho. Brojni plakati iscrtani su i obilježeni s porukama koje se tiču lažnih obećanja uvođenja Zakona o športu.

Sve što su dosad obmanama radili Milanović, Plenković i Bandić, pa i Petrov dolazi na naplatu u najnezgodnijem trenutku. I fakat nitko nema hrabrosti i jasno i glasno reći – Primjenjivati ćemo Zakon o športu u naoštrijem obliku i za najkraće vrijeme!

Zar svi štite nogometni milje kakav nam je danas. Možete li u to vjerovati? Na koncu što nam drugo ostaje nego da se zapitamo, vodi li ovu državu Vlada ili Hrvatski nogometni savez?

Autor: ANDRIJA KAČIĆ-KARLIN
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.