VOĐA GROBARA IZREŠETAN NASRED ULICE U BEOGRADU: Tko je bio zloglasni Sale Mutavi?

Autor:

Uz Stankovića ranjen je i pripadnik Ministarstva pravde Milorad Đurić, koji je prema pisanjima srpskih medija bio Stankovićev tjelohranitelj.

Aleksandar Stanković, jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je u Beogradu na uglu ulica Gospodara Vučića i Bačvanske. Stanković, inače poznatiji pod nadimkom Sale Mutavi, nastradao je kada je na BMW u kojem se nalazi ispaljen rafal iz automatskog oružja. Uz Stankovića ranjen je i pripadnik Ministarstva pravde Milorad Đurić, koji je prema pisanjima srpskih medija bio Stankovićev tjelohranitelj. Đurić je do nedavno bio zatvorski čuvar, ali je odnedavno počeo raditi kao privatni tjelohranitelj Stankoviću.

Saletov BMW izrešetan je iz vozila koje se kretalo, a policija još traga za napadačima. Što je bio povod napada, još uvijek nije razjašnjeno, ali srpski mediji nagađaju kako bi moglo biti riječi o obračunu s crnogorskim mafijaškim klanovima zbog ‘nerazriješenih poslova’.

Tko je na koncu bio Sale Mutavi, odnosno, Aleksandar Stanković, vođa zloglasne navijačke skupine Grobari. Sale Mutavi jedan je od najpopularnijih beogradskih navijača u posljednjih desetak godina. Ima zavidan ‘staž’ u huliganskim vodama, a zanimljivo je kako je prije pet godina sjevernu tribinu Zvezdina stadiona zamijenio pozicijom na vrhu Partizanova juga.

Preuzeo je vodstvo nad Grobarima u trenucima najveće krize, odnosno, nakon masovnih uhićenja zbog smrti Bricea Tatona (navijač Toulousea kojeg su Grobari prebili do smrti 2009.) i međusobnih sukoba na Južnoj tribini kada je poginuo Ivan Peročević, koji je izrešetan na ulici.

Sale Mutavi dobro je poznat policiji i sudu zbog poslova koje uključuju drogu, a bio je poznat i na ulici te na koncu bio je vjerojatno najmoćniji navijač u Beogradu. Posljednji veći incident izazvao je u travnju ove godine kada je napao dvojicu pripadnika osiguranja direktora FK Partizana, Miloša Vazure, a prije tri godine osuđen je na pet godina i deset mjeseci zatvora zbog trgovine drogom i posjedovanja oružja. Uspješno je izbjegao izvršenje kazne.

Autor: