(VIDEO) Vlade Divac pokušao objasniti najgori ‘trade’ u povijesti NBA-a, Cousins u suzama na odlasku…

Autor: Bruno Herljević

Pelicans je u zamjenu za 'All-Star' zvijezdu i najboljeg igrača Sacramenta, dao bekove Buddyja Hielda, Tyrekea Evansa i Langstona Gallowaya te izbore prvog i drugog ovogodišnjeg kruga na 'draftu'.

Generalni menadžer Sacramenta i ikona srpske košarke, Vlade Divac, pokušao je medijima objasniti zašto je napravio ‘trade’ koji je šokirao cijelu Ameriku. Riječ je vjerojatno o najgoroj zamijeni u povijesti NBA-a, Sacramento je napustio jedan od najboljih košarkaša današnjice, DeMarcus Cousins i prešao je u redove New Orleansa.

Pelicans je u zamjenu za ‘All-Star’ zvijezdu i najboljeg igrača Sacramenta, dao bekove Buddyja Hielda, Tyrekea Evansa i Langstona Gallowaya te izbore prvog i drugog ovogodišnjeg kruga na ‘draftu’. Uz Cousinsa, Divac je prema New Orleansu još usmjerio i Izrealca, Omrija Casspija.

“Jednostavno je došlo vrijeme za promjene, a mislim da je ovo najbolji pravac za klub. Pobjede počinju kulturom i karakterom, a uzmemo li u obzir kako će idući draft biti jedan od najjačih u zadnjih deset godina, ovaj ‘trade’ će nam omogućiti stvaranje talentiranog i jakog rostera”, pojasnio je Divac svoju odluku.

Navijači i mediji još bi vjerojatno nekako podnijeli da je Divac ovako nešto najavio ranije, ipak Cousins je problematičan i prgav igrač, ali Srbin je prvo rekao kako nema namjeru mijenjati Cousinsa, ali onda je naglo došlo do zaokreta.

“Imao sam prije dva dana još bolju ponudu za Cousinsa”, napomenuo je Divac.

 

S druge pak strane, DeMarcusu je teško pao oproštaj od Sacramenta. “Moja ljubav prema ovome gradu nikada se nije mijenjala. Čak i ako nisam ovdje sve će ostati isto i dalje ću se brinuti o klincima iz ekipe. Svaka mi je obitelj bitna, sve će ostati isto, samo što neću igrati u dresu Sacramenta. Ljubav će i dalje trajati”, objasnio je Cousins suznih očiju.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.