Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

(VIDEO) ŠOKANTNA ISTINA O KRVAVOM DERBIJU U SRBIJI! Evo što se zapravo dogodilo!

Autor: Bruno Herljević

Incident se nije dogodio slučajno, to treba odmah apostrofirati.

Ružne scene sa stadiona Partizana obišle su cijelu regiju. Derbi s Crvenom zvezdom bio je jedan od najkrvavijih u proteklih nekoliko godina. Krv koja teče u potocima, spaljena koža, razgolićeni navijači, specijalna policija, dim, crvena zavijesa od baklji, otprilike se tako opisuje 156. derbi ovih dvaju beogradskih klubova.

No, pitaju se svi zašto se to moralo dogoditi i tko je za to kriv? Incident se nije dogodio slučajno, to treba odmah apostrofirati. Snimke pokazuju kako su navijači Partizana sa zapadne tribine, koji su izbačeni na atletsku stazu bez odjeće krvavihg glava i spaljene kože, bili prvi koji su krenuli u napad na južnu tribinu. Bili su odjeveni u istu odjeću i naoružali su se bakljama. No, na kraju su pregaženi.

Isprva su uspjeli potisnuti Grobare iz najbrojnije podskupine Alcatraz, ali onda su “napadači”, koji su navodno dio podskupine Grobara Vandal Boys, odnosno Young Boys i Južni front, ipak pogurani natrag. Na koncu su ih ovi iz Alcatraza u potpunosti pregazili.

Na snimci se od 45. do 50. sekunde vidi kako navijači podskupine Alcatraz sustižu i okružuju one iz Vandal Boysa, a potom ih tjeraju prema dnu tribine gdje ih mlate do iznemoglosti, prže bakljama, skidaju do gola i na kraju bacaju s tribine.

Sprski mediji prenose kako sukobi Partizanovih frakcija traju već desetljećima i obično eskaliraju baš na derbijima sa Zvezdom. Pišu kako je ovoga puta u pitanu sukob unutar navijačke skupine Partzana, odnosno da su Vandaly Boys prvi krenuli u napad na južnu tribinu. Kao što smo rekli, uspjeli su pogurati ove iz Alcatraza do nekog dijela, ali kada su im se baklje ugasile, krenuo je protuudar.

Priča je između ostalog i ovakva. Alcatraz je trenutno još uvijek najmoćnija frakcija i drži južnu tribinu, ali prošle godine im je ubijen jedan od vođa, Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, čiji je automobil izrešetan mecima iz kalašnjikova. Dio Grobara nije volio Mutavog jer je nekada bio vođa navijača Zvezde, ali nisu se imali petlje suprostaviti. Sada je priča drugačija. Uz to, ‘pao’ je još jedan od važnih Grobara. Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, bio je desna ruke Mutavom, a on je uhićen nedugo nakon ubojstva Mutavog. Valjda su ostale frakcije namirisale vodstvo najjače frakcije oslabljeno pa su odlučili napasti, ali ipak nisu prošli dobro.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.