(VIDEO) SLAVNI ENGLEZ ODLAZI U PRIJEVREMENU MIROVINU: Zbog ozljede glave zamalo je umro!

Autor: HINA/B.H.

Mason je u siječnju prošle godine u utakmici protiv Chelsea teško stradao

Vezni igrač Hull Cityja Ryan Mason (26) završio je profesionalnu karijeru nakon što se nije uspio oporaviti nakon teške ozljede glave.

Mason je u siječnju prošle godine u utakmici protiv Chelsea teško stradao u sudaru s kapetanom ‘Bluesa’ Garyjem Cahillom. Masonu je nakon sudara s glavama napukla lubanja. Hitno je operiran u bolnici St Mary i još mu je danima život visio o koncu. Nakon operacije dugo se oporavljao prije prvog izlaska u javnost, a prije mjesec dana objavio je i fotografiju glave na Instagramu.

“Nažalost, prestajem s igranjem profesionalnog nogometa,” kazao je Mason dodavši: “Nakon liječničkih preporuka to je bila jedina moguća odluka.”

Mason je kazao kako je posljednjih mjeseci naporno radio kako bi se mogao vratiti na travnjak, ali liječnici su upalili ‘crveno svjetlo’. Tražio je mišljenje brojnih svjetskih neurologa i neurokirurga, ali svi su mu savjetovali isto.

“Radio sam neumorno kako bih se vratio na travnjake, ali nisam imao druge opcije nego se povući. Rizik je prevelik,” dodao je Mason koji se planirao vratiti nogometu početkom iduće sezone.

Mason je karijeru započeo u Tottenhamovoj akademiji, a od 2016. je bio član Hull Cityja. Igrao je za mlađe engleske reprezentacije, a u dresu seniorskog sastava ‘Gordog Albiona’ upisao je jedan nastup u prijateljskom susretu protiv Italije.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.