FOTO: YouTube

(VIDEO) ‘SKORO SU NAS ŽIVE ZAPALILI’: Ovako su nas Grci dočekali prije šest godina

Autor: Željka Orešković

Upravo od grčke reprezentacije su strahovali

Hrvatskoj je sreća još jednom okrenula leđa, ovog puta na ždrijebu u Zurichu. Protivnici su nam Grci, upravo oni koje smo htjeli izbjeći i to ne zbog nogometne nadmoći već zbog divljaštva po kojem su poznati.

Hrvatski i Grčki navijači već su se sukobljavali, ali uvjerljivo najgore bilo je prije šest godina, kada su Vatreni gostovali u Grčkoj. Tada su zrakom letjeli molotovljevi kokteli i topovski udari, pri čemu je jedan hrvatski navijač ostao bez prsta.

“Skoro su nas žive zapalili”, tada su govorili naši navijači, koji su Grke čak i tužili.

Neredi su počeli prije početka utakmice, kao i napadi na hrvatske navijače. Grci i Srbi su zajedno kamenjem gađali autobus s hrvatskim navijačima, među kojima je bilo srednjovječnih parovima i djece, a policija je samo stajala.

Udruživanje Srba i Grka već je uobičajeno, pogotovo kada je u pitanju dolazak Hrvata u Atenu. Urpavo kako bi spriječila nerede UEFA je zabranila godotvanje navijačima na utakmici Lige prvaka između Rijeke i Oliympiakosa.




 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.