Twitter

(VIDEO) ŠIROKI SE ISPRIČAO PRETUČENIM ŠKOTIMA: ‘Nisu vas tukli naši navijači, mi vam garantiramo sigurnost’

Autor: Bruno Herljević

Povodom tih ružnih događaja NK Široki Brijeg poslao je priopćenje u kojem je izričito naglasio da u neredima nisu sudjelovali navijači Širokog, te kako su gosti dobrodošli i da im je sigurnost jamčena.

Uvod u uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europske lige između Širokog i škotskog Aberdeena bio je zaista ružan. Oko pedeset škotskih navijača pristiglo je u Mostar na utakmicu, kako bi bodrili svoju momčad, a kasno navečer u srijedu maskirani napadači su ih pretukli u centru Mostara.

Prema pisanju engleskih medija, oko 23:30 navijači Zrinjskog okružili su kafić u centru grada u kojem su se okupili škotski navijači i gađali ih bakljama i onda je došlo do sukoba u kojem su stradali gosti, a od kojih je njih nekolicina završila u bolnici.

Povodom tih ružnih događaja NK Široki Brijeg poslao je priopćenje u kojem je izričito naglasio da u neredima nisu sudjelovali navijači Širokog, te kako su gosti dobrodošli i da im je sigurnost jamčena.

Twitter

“Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na navijače Aberdeena koji se dogodio kasno sinoć (srijeda) na području Starog grada u Mostaru. Dio bh. medija pokušao je, nažalost, u svom poznatom stilu, u vezu s incidentom dovesti domaće navijače i njihov navodno obećani žestoki doček, što se moglo protumačiti i kako sa cijelim slučajem nekakve veze imaju navijači Širokog Brijega”, navode u priopćenju.

Širokobriježani su se potom zahvalili Aberdeenu na gostoprimstvu i obećali su navijačima škotskog kluba sigurnost na tribinama.

“Zbog svega, koristimo ovu priliku da se još jednom javno zahvalimo FC Aberdeenu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prilikom gostovanja naše momčadi i naših navijača u Škotskoj i pozivamo ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na uzvratnom susretu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su jučer (srijeda) bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a osigurani su im maksimalna sigurnost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg – Aberdeen koja se igra od 20:45”, stoji u priopćenju.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.