(VIDEO) PROCURILA NOVA SNIMKA NEREDA S GOODISON PARKA: Torcida nije ušla u teren za igru, ali navijači Evertona jesu!

Autor: Bruno Herljević

Britanski mediji prenijeli su kako je Torcida prva počela s neredima, trgala i bacala stolce i razne predmete, te kada su ih zaštitari krenuli smirivati nastao je kaos. Torcidina priča ipak više drži vodu.

Hajduk će se uskoro morati suočiti s novom kaznom zbog divljanja Torcide na gostovanju u prvoj utakmici doigravanja Europske lige. Splitska momčad izgubila je s 2:0 na Goodison Parku kod Evertona, a tu su utakmicu, nažalost, obilježili neredi navijača Hajduka i Evertona.

Srećom, Hajduk neće biti sakncioniran uoči uzvratnog ogleda jer je UEFA tražila očitovanje Hajduka o neredima, a rok izvršenja završava dan uoči utakmice na Poljudu, tako da vremena za riješenje uoči sraza neće biti. Biti će ga svakako kasnije i tu se Hajduk definitivno suočava s novčanom, a pitanje i kakvim još kaznama koje mogu uključivati zatvaranje tribina pa čak i izbacivanje iz natjecanja.

Britanski mediji prenijeli su kako je Torcida prva počela s neredima, trgala i bacala stolce i razne predmete, te kada su ih zaštitari krenuli smirivati nastao je kaos. Torcidina priča ipak više drži vodu. Oni tvrde da su nerede zakuhali navijači Evertona koji su njih prvi gađali predmetima i provocirali ih, a kada su hrvatski navijači reagirali intervenirala je i policija.

Jedna od glavnih stavki za koje UEFA tereti Hajduk jest ulazak navijača u teren, no, tehnički gledano, niti jedan navijač Hajduka nije probio blok policije i redara i zapravo ušao u teren za igru. Dio ih je dospio iza reklama, ali nisu bili baš na samom travnjaku. No, navijači Evertona zato jesu i to kako bi dodatno provocirali Torcidu.

Na priloženoj snimci od 44. minute može se vidjeti incident i kako dvojica navijača Evertona ulaze baš na sami travnjak i kreću s provokacijama prema Torcidi. Engleske navijače brzo su ispratili redari. Dakle, nije sve baš tako crno i bijelo kako su engleski mediji pokušali prikazati.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.