Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

(VIDEO) OSIJEK OSTVARIO VELIČANSTVENU POBJEDU! Pogledajte kako su šokirali nizozemskog velikana na njihovom terenu!

Autor: Bruno Herljević

Nizozemci su u utakmicu ušli s katastrofalnim nizom od osam utakmica bez pobjede u europskim natijecanjima, a taj su crni niz nastavili jer je Osijek na kraju slavio s 1:0.

Nakon što su u prvom pretkolu Europske lige izbacili Santa Colomu, a u drugom Luzern, nogometaši Osijeka pod vodstvom Zorana Zekića obavili su fantastičan posao na teškom gostovanju u Eindhovenu kod favoriziranog PSV-a. Nizozemci su u utakmicu ušli s katastrofalnim nizom od osam utakmica bez pobjede u europskim natijecanjima, a taj su crni niz nastavili jer je Osijek na kraju slavio s 1:0.

Nizozemci su odmah na početku uspostavili dominaciju i pritisakli desetak minuta, ali momčad Phillipa Cocua djelovala je totalno bezidejno i neuigranu, dok je Osijek od samog početka pokazao mirnoću i rutinski je odbijao napade PSV-a. Osijek je prvu ozbiljniju šansu imao u 17. minuti kada je Eros Grezda krenuo prema protivničkom kaznenom prostoru i opalio, ali udarac je bio neprecizan.

U 28. minuti bilo je malo opasnije pred vratima Osijeka, Mioč je izgubio loptu i nakon toga je Van Ginkel odigrao za de Jonga koji prosljeđuje prema Bergwijnu, ali njegov udarac je na sreću blokiran.

Do konca poluvremena dvije šanse je imao de Jong, jednu glavom i to je otiško kraj gola, a nešto kasnije njegov je udarac iz blizine blokirao Škorić.

U drugom poluvremenu Osijek je prvo imao sjajnu priliku nakon što je Schwaab poslao lošu loptu prema Zoetu, a uzeo ju je Grezda i izbio u stopostotnu priliku pred vratarom PSV-a, ali ovaj mu je ipak obranio.

U 57. minuti pada zasluženi pogodak za Osijek. Mioč je uposlio Mudražiju koji je dobro prešao Breneta na rubu kaznenog prostora. Brenet je pomalo naivno reagirao i srušio rukama nogometaša Osijeka i sudac je pokazao na bijelu točku. Penal je izveo Barišić, a Zoet mu je pročitao stranu, no nije obranio.





U 65. minuti Bergwijn pada u kaznenom prostoru Osijek i traži od suca penal, ali za nagradu dobija samo žuti karton. Četiri minute kasnije Bočkaj tuče iz slobodnjaka s kojih 25 metara i trese mrežu, ali s vanjske strane. Bio je ti izrazito opasan udarac i šteta što nije ušao. Osijek je na terenu bio puno bolja momčad, konkretnija u napadima i obrani, za svaku pohvalu.

U 74. minuti Bergwijn ostaje sam, ali požrtvovna obrana uspijeva po tko zna koji puta otkloniti prijetnju. Minutu kasnije prijetio je Hirving Lozano, inače igrač dobro poznat svim ljubiteljima Football Managera gdje je na glasu kao “wonderkid”. No, zvijezda najpoznatije računalne nogometne simulacije nije se baš proslavila. Lopta je otišla preko gola.

PSV nastavlja prijetiti. Par minuta kasnije opet Bergwijn prijeti s dvadesetak metara, Malenica se izvio, ali bio je prekratak, no spasila ga je vratnica.




Obrana Osijeka uspješno je odolijevala do samog kraja, zapravo, možda je podcjenjivački reći odolijevala jer su se s lakoćom nosili s napadima PSV-a. Zaista prekrasna partija hrvatske momčadi, a s druge strane bila je to vrlo neuvjerljiva, loša i odveć nervozna partija PSV-a.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.