FOTO: YouTube

(VIDEO) OGROMNA GREŠKA VIDEOTEHNOLOGIJE: Lazio bezobrazno pokraden

Autor: Željka Orešković

Videotehnologija bi trebala spriječavati ovakve pogreške

Lazio je na domaćem terenu izgubio od Torina 1:3 u 16. kolu Serie A. Njihovu utakmicu na Olimpicu zasjenio je skandal na samom kraju prvog poluvremena kada su domaćini pokradeni za penal,a  ostali su i s igračem manje jer je Ciro Immobile zaradio direktan crveni karton umjesto da je njegova momčad dobila priliku za jedanaesterac.

Situacija je još gora jer je u sve upetljana i videotehnologija.

Naime, jasno se vidi da je igrač Torina Iago Falque u posljednjim je trenucima prvog poluvremena igrao rukom u kaznnom prostoru. Ipak, iako se to dogodilo ispred suca Giacomellija, on niej pokazao na bijelu točku. Igrači Lacija nisu vjerovali što se događa, skučili su na suca, a onda su se sukobili Immobile i Torinov Burdiss.

 

Immobile je gurnuo Burdissa, on je, pak, natjerao suca da isključi Lazijevog igrača tako što je odglumio da ga je Immobile udario u glavu.

Sudac je nakon toga ponovo pregledao snimku, a iako su svi mislili kao ide provjeriti igranje rukom, Giacomelli je je pregledao snimku sukoba dvojice igrača te je zaključio da je Immobile zaslužio iskjučenje.




Lazio u nastavku nije mogao napraviti ništa, što od šoka, što od nedostatka igrača, pa je tako Torino pobijedio i uzeo tri boda. Novonastalu situaciju oni su iskoristili već i 54. minuti kada je zabio Berenguera. Samo deset minuta kasnije zabio je i Rincon, a onda je Alberto pojačao neizvjesnost u 69. minuti i zabio za 2:1. Samo četiri minute kasnije, Torinom Edera je zabio za konačnih 3:1.

 

Lazio je tako ostao na 32 boda i sada zaostaje tri boda za Romom, koja je na četvrtom mjestu. Torino je osmi s 23 boda. Vodi i dalje Inter s 40 bodova, a i jedini je neporažen. Napoli ima bod manje, a Juventus dva manje.

Spornu situaciju komentirao je i Simeone Inzaghi, trener domaćih, koji sve više vjeruje da se kuje zavjera protiv njegove momčadi.

”Ako pogledate snimku, sve će vam biti jasno. U nastavku nismo imali šanse, a sve je u režiji sudaca u VAR tehnologije”, zapoćeo je Inzaghi, pa nastavio:

“Mislili smo da možemo do trijumfa, ali ovo je četvrti tjedan u nizu u da se osjećamo prevarenima. U pitanj je serija incidenata koji tjeraju da se dobro zamislite. Sami ste sve vidjeli”.

Luis Alberto, igrač Lazija na poluvremenu je kazao kako netko ne želi Lazio među četiri najbolje momčadi Italije. Izgleda da se trener slaže s njim…

“Ne znam, ali nakon četiri kola u kojima se ponavljaju ovakve stvari, morate posumnjati da je to istina. Nadam se da nije, jer je ovo najljepši sport na svijetu, ali ovo je četvrta utakmica na kojoj se rade greške na štetu iste ekipe”, rekao je trener rimskog kluba.

“Pitao sam Burdissa zašto nije rekao sucima da se ništa nije dogodilo, na što mi je on odgovorio da im je rekao. Nadam se da će nakon žalbe uvidjeti da se ništa nije dogodilo”, izjavio je na kraju Inzaghi.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.