(VIDEO) NE IDE ON NIGDJE! REAL ODBIO ASTRONOMSKU PONUDU ZA KOVAČIĆA!

Autor: Bruno Herljević

Mogla bi ovo biti Kovačićeva sezona. Istina, to se govori već tri sezone, barem, ali ovo bi doista mogla biti njegova sezona.

O statusu hrvatskog reprezentativca, Matea Kovačića, u Real Madridu puno se pisalo. Hrvatski, španjolski i brojni drugi mediji gurali su Kovačića iz Reala u brojne eurospke velikane zbog nedovoljne minutaže u prošloj sezoni, no, Kovačić je iznova oduševio klupske čelnika i trenera svojim nastupima u novoj sezoni.

Madridski As tvrdi kako je to bilo dovoljno da Perez i Zidane odluče ostaviti Kovačića, odnosno, da odbiju izdašnu ponudu Juventusa u visini od 75 milijuna eura. Da, mogao je Kova postati najskuplji hrvatski nogometaš, ali Real je rekao ne i talijanski prvak je umjesto Matea doveo Matuidija iz PSG-a.

Mogla bi ovo biti Kovačićeva sezona. Istina, to se govori već tri sezone, barem, ali ovo bi doista mogla biti njegova sezona. Mateu su 23 godine, dakle savršene godine, ima već podosta iskustva u Primeri, a ranije i iz Serie A, vrstan je dodavač, igrač koji igra u oba smjera, jedan je od najboljih tehničara u svijetu, a krasi ga i strašna eksplozivnost, te ono najvažnije, na toj razini može igrati još godinama.

U Realu su toga svega itekako svjesni, a kako ‘kraljevski klub’ planira dominirati još godinama treba im igrač njegova profila i to možda već od ove sezone. Naime, Zidane će se, htio ne htio, morati više baviti rotacijom. Modrić i Kroos nisu više tako mladi i treba ih pametno dozirati, Casemiro se silno troši kroz utakmice, a tu je prilika za Kovačića.

Još je bolja stvar što je u Madrid ovoga ljeta stigao perspektivni Dani Ceballos, velika nada i budućnost španjolskog nogometa. Dani i Kovačić bit će si izravna konkurencija, ali zdrava konkurencija jer ima dovoljno mjesta za obojicu u rotaciji.

Sve u svemu, ostane li Kova u formi, nastavi li s dobrim partijama i bude li pametno koristio prilike koje mu daje Zidane, mogla bi ovo zaista biti njegova sezona.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.