(VIDEO) NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI NOGOMETA: Neymar se oprostio sa suigračima, Barcelona već sastavila ‘shopping’ listu

Autor: Bruno Herljević

Radio Catalunya tvrdi kako je transfer pri kraju, a kao ključni dokaz tome navode potpisani ugovor između PSG-a i Neymarova oca koji mu jamči ogroman bonus za nagovaranje sina da pređe u PSG.

Proteklih dana pisalo se dosta o tome kako je najveći transfer u povijesti nogometa pred realizacijom. Brazilski ‘superstar’ Neymar trebao bi preći iz Barcelone u PSG za nevjerojatna 222 milijuna eura. Posljednje informacije iz španjolskih i francuskih medija kažu kako je transfer doista pred samom realizacijom, to jest da je Neymar već gotovo sto posto igrač PSG-a.

Radio Catalunya tvrdi kako je transfer pri kraju, a kao ključni dokaz tome navode potpisani ugovor između PSG-a i Neymarova oca koji mu jamči ogroman bonus za nagovaranje sina da pređe u PSG.

La Parisien također tvrdi kako je transfer već skoro gotov. Tvrde kako se Neymar već oprostio sa suigračima iz Barce, tvrde i kako će u PSG-u dobiti petogodišnji ugovor koji mu garantira 596 tisuća funti tjedno i to u neto vrijednosti.

Isti list tvrdi kako je Barcelona odustala od Neymara i da zapravo od njegova transfera planiraju rekonstruirati momčad, a s 222 milijuna eura mogu itekako dobro tržiti. Brazilčev odlazak značio bi olakšao bi prelazak baš PSG-ova Verrattija u Barcelonu, a s Camp Noua su već poslali i 80 milijuna eura tešku ponudu za Philippea Coutinha u Liverpool. Baš Coutinha vide kao dobru zamjenu za sunarodnjaka mu Neymara, što se tiče popularnosti, dok bi igrački on trebao nadomjestiti Iniestu, ali pravo je pitanje želi li ga Klopp prodati i želi li Coutinho otići. Isto se možemo zapitati i u slučaju Verrattija koji je jasno kazao svojoj momčadi da ako žele da ostane moraju se drastično pojačati, a ima li većeg pojačanja od Neymara?

Osim spomenutog dvojca, Barcelona potražuje još jednog nogometaša. Riječ je o Paulu Dybali. Argentinac poljskih korijena nedavno je produžio vjernost Juventusu, ali pristigne li zadovoljavajuća ponuda Juve neće imati problema s prihvaćanjem. El Mundo piše kako je Dybala već sklopio usmeni dogovor s Kataloncima, a kako mu je životni san igrati s Messijem, transfer je realan. Barca bi za usluge Dybale trebala izdvojiti oko 110 do 120 milijuna eura, ali to neće biti problem ako prodaju Neymara.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.