27.11.2016., Osijek, stadion Gradski vrt - MAXtv Prva HNL, 17. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Angelo Henriquez. Photo: Davor javorovic/PIXSELL

(VIDEO) MODRI SE RJEŠAVAJU HENRIQUEZA? Španjolski prvoligaš zainteresiran za Dinamovog napadača koji je prošle sezone zabio dva gola!

Autor: HINA

Prošle sezone je sudjelovao u 32 utakmice i zabio dva gola te je jednom asistirao. S Dinamom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a cijena mu je 3 milijuna eura.

Španjolski nogometni prvoligaš Alavés zainteresiran je za napadača zagrebačkog Dinama, Ángela Henríqueza, pišu u nedjelju španjolske sportske novine “Marca”.

Henríquez, 23-godišnji Čileanac, prije šest mjeseci je bio najavio mogućnost odlaska s Maksimira. Prošle sezone je sudjelovao u 32 utakmice i zabio dva gola te je jednom asistirao. S Dinamom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a cijena mu je 3 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Glasnogovornik Alavésa Pedro López nije odgovorio na upit novinara u nedjelju, dok je glasnogovornik Dinama Alen Lesički kazao kako “ne može komentirati glasine”. Henríquez nije bio dostupan za komentar.

Alavés je u svibnju preuzeo Rudeš koji će ove sezone prvi put nastupiti u prvoj ligi. Klub iz baskijskog grada Vitorije završio je prošle sezone na devetom mjestu te je u finalu kupa izgubio od Barcelone.

U Rudešu očekuju nekoliko igrača iz Alavésa, odnosno njegovog podmlatka ili nogometaše koje Španjolci tek žele isprobati no postoji vremenski raskorak između početka hrvatske i španjolske lige. Zbog njega u Rudešu ne znaju na koje bi pojačanja mogli računati.

Alavés počinje pripreme 10. srpnja te će odigrati šest prijateljskih utakmica. Rudeš je već počeo pripreme za prvu utakmicu hrvatskog prvenstva 14. srpnja.

Henríquez je u sezoni 2013./2014. igrao u Španjolskoj, u drugoligašu Zaragozi gdje ga je bio posudio Manchester United. Tada je zabio šest golova.




“Cilj mi je uspjeti u Europi. Početi u nekom klubu, u nekoj jakoj ligi, to je moj cilj i blizu sam mu. Nadam se da ću uskoro otići u neku konkurentniju ligu u Europi”, izjavio je Henriquez prije šest mjeseci u razgovoru za čileanske dnevne novine “La Tercera”.

“Iskreno, više ne uživam u Hrvatskoj. Zbog toga i kažem da se nadam skoroj promjeni. Na početku je bilo sve dobro, jako dobro sam počeo, bio zadovoljan i također mi je išlo… Poslije Copa Americe (2015.), kako sam u tom smilsu bio odvojen od kluba kratko, više nisam osjetio tu povezanost. U takvim situacijama se zakomplicira sve, pomalo demotivira”, dodao je tada.

Najbolju sezonu odigrao je 2014./2015. kada je u 37 utakmica zabio 29 golova i upisao pet asistencija. No od tada je njegov učinak pao.




“Više je faktora. Tri puta smo mijenjali trenera ove godine i niti kod jednoga nisam uspio dobiti mjesto u momčadi. Uvijek su nastojali promijeniti ili isprobati različite igrače na mojoj poziciji”, rekao je krajem prosinca.

“U posljednjim utakmicama sam igrao, ali niti momčad više ne funkcionira kao te prve sezone. Imao sam i manje sreće te nisam zabijao isti broj golova kao ranije. No, kao što sam rekao, nastavljam trenirati na isti način”, napomenuo je.

Za Dinamo je dosad odigrao 106 utakmica, zabio 42 gola te 12 puta dodao za pogodak.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.