Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(VIDEO) MANDŽUKIĆ I PJACA U PROBLEMIMA: Juventus dovodi još jednog napadača – a gdje će igrati hrvatski dvojac?

Autor: Bruno Herljević

Talijanski prvak je i prošlu sezonu startao sa zaista širokim rosterom igrača, toliko širokim da su se mogle složiti čak dvije respektabilne momčadi. No, da bi se uzela trostruka kruna, dakle prvenstvo, kup i Liga prvaka, momčad mora dodatno osnažiti redove.

Juventus je, kao i mnogi talijanski velikani, sklon gomilanju igrača, pa tako ne čudi što su odlučili ‘osiromašiti’ konkurenciju za kvalitetnog napadača. Nakon što su neslavno završili sezonu u Ligi prvaka, a opet slavno u domaćim natjecanjima, trener Massimiliano Allegri odlučio je što prije dogovoriti nova pojačanja za sljedeću sezonu.

Talijanski prvak je i prošlu sezonu startao sa zaista širokim rosterom igrača, toliko širokim da su se mogle složiti čak dvije respektabilne momčadi. No, da bi se uzela trostruka kruna, dakle prvenstvo, kup i Liga prvaka, momčad mora dodatno osnažiti redove.

Allegri nije imao problema s obranom, bilo je ponešto manjka veznjaka koji su sposobni igrati u oba smjera (Pjanić), ali Allegri je odlučio prvo krenuti od napada, gdje pak ima najviše igrača na raspolaganju. Cilj mu je dovesti napadača Sampdorije, češkog reprezentativca Patrika Schicka. Talijanski mediji tvrde kako je to gotova stvar, ali što to na koncu znači da hrvatski napadački dvojac iz redova ‘bianconera’.

Mandžukić je skoro pa cijelu sezonu proveo na lijevom krilu, što je na koncu utjecalo na to da Allegri nije na njega mogao računati u napadu. No, otkako je sezona završila Allegri navodno traži dugoročno riješenje za krilnu poziciju, spominje se Douglas Costa, što pak znači da Mandžukić vjerojatno opet ispada iz momčadi. No, što je s Pjacom? Marko je gotovo cijelu sezonu izvan pogona zbog ozljeda, a ono malo što je igrao bilo je, za Allegrijeve kriterije, nedovoljno dobro. Zabijao je Pjaca nešto sitno, a opet mu je Allegri prigovarao zbog toga što se ne uključuje u obranu.

Pjaca se tek sada vratio laganim treninzima, a njegov se povratak očekuje tek u listopadu. Zanimljivo, talijanski mediji tvrde kako bi se Pjaca trebao vratiti na novoj poziciji, poziciji napadača. To je zapravo i logično jer se najbolje snalazi u oko šesnaesterca, ali kako Juve igra s jednom špicom za njega će tu teško biti mjesta. Stoga su Talijani otvorili i opciju posudbe. Dodamo li u cijelu tu priču dvije udarne napadačke ‘igle’, Higuaina i Dybalu, te mladog Čeha Schicka koji je ove sezone u 35 utakmica zabio 13 golova i namjestio još pet, postaje jasno da će hrvatski dvojac imati jaku konkurenciju.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.