Screenshot

(VIDEO) HVALA BUFFONU I NEUERU, ALI ON JE NAJBOLJI VRATAR SVIJETA! Ova čudesna obrana govori sve!

Autor: Bruno Herljević

Čovjek je u 19 odigranih utakmica, u Primeri, Ligi prvaka i na početku sezone u španjolskom Superkupu primio deset golova, ali

Njemački vratar, Marc-Andre ter Stegen, briljirao je u utakmici petog kola Lige prvaka u srazu svoje Barcelone i Juventusa. Utakmica u Torinu završila je bez pogodaka, a baš je ter Stegen bio jedan od najboljih igrača na terenu jer je u samoj sudačkoj nadoknadi obranio zicera.

No, sačuvavši još jednu mrežu netaknutom, ter Stegen je dokazao kako je možda i najbolji vratar današnjice. Katalonski klub trenutno ima omjer od sedam pobjeda i jedan remi u Ligi prvaka i osigurao je osminu finala Lige prvaka. Barca je također vodeća momčad u Primeri, ne igra onu svoju prepoznatljivu igru, ali igra dovoljno dobro da gazi sve pred sobom i u domaćem prvenstvu i u europskom natjecanju.

Jedan od najzaslužnijih za to je Marc-Andre ter Stegen. Naime, čovjek je u 19 odigranih utakmica, u Primeri, Ligi prvaka i na početku sezone u španjolskom Superkupu primio deset golova, ali kada se to raščlani izgleda ovako. Ter Stegen je u La Ligi primio samo četiri gola i skupio je čak osam utakmica bez primljenog gola, a u Ligi prvaka je u pet utakmica primio samo jedan gol. Spomenimo da Barcelona, osim u Superkupu, nije izgubila niti jednu utakmicu u ligi, Ligi prvaka i Kupu, a da zabijaju u prosjeku više od dva gola po utakmici.

Ovosezonska statistika mu je impresivna. U prvenstvu ima 2.5 obrane po utakmici, a prima 0.33 gola po utakmici. U Ligi prvaka ima 1.75 obrana po utakmici, a prima 0.25 gola. Usporedbe radi, Buffon, čovjek kojeg i dalje smatraju najboljim vratarem svijeta, prima 1.13 golova po utakmici, ima 1.75 obrana po utakmici u prvenstvu, dok u Ligi prvaka brani 1.25 po utakmici, a prima 0.50.

Kao dokaz toga da je ter Stegen možda i najbolji vratar današnjice, ako to ne govori statistika i rezultati Barce, može biti i ova čudesna obrana Paulu Dybali. U 92. minuti susreta Dybala je, nakon lijepe akcije započete na lijevoj strani, opalio negdje sa 17 metara od gola. Lopta je išla uz samu vratnicu i već su svi vidjeli gol, ali Nijemac je to iščupao na nevjerojatan način. Udarac je bio vrlo jak i precizan i padao je u sam donji desni kut ter Stegena, ali ovaj je to obranio kao od šale.

Čestitao mu je i Gianluigi Buffon!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.