(VIDEO) HRVATSKI NOGOMETAŠ I SUIGRAČI U STRAHU NAKON HORORA: ‘Što ako poludi, izvadi ga i zapuca’

Autor: Bruno Herljević

Detalje horora koji je prošla atenska momčad nakon što je revolveraš-predsjednik PAOK-a ušao na teren opisao je Manolo Jimenez

Skandalozna utakmica između vodeće dvije momčadi grčkog prvenstva AEK-a i PAOK-a glavna je tema svih europskih medija. Susret je preknut u sudačkoj nadoknadi zbog masovnog upada na teren, koji je nastao jer je sudac poništio pobjednosni pogodak PAOK-u.

Na travnjak je potom, poput nekog šerifa, ušao i predjsednik PAOK-a Ivan Savvidis i to s pištoljem oko pasa i okružen zastrašujućim tjelohraniteljima. On i njegov sportski direktor Luboš Mihal navodno su prijetili sucu riječima: ‘Gotov si’. Sudac je na kraju u zapisnik unio kako nije poništio gol, ali da odluku nije stigao donijeti jer ga je Savvidis prekinuo.

Detalje horora koji je prošla atenska momčad nakon što je revolveraš-predsjednik PAOK-a ušao na teren opisao je Manolo Jimenez, trener AEK-a. Rat na terenu nastao je kada je sudac u 90. minuti poništio gol Varele za vodstvo PAOK-a i kada je Savvidis odlučio osobno se obračunati sa sucem.

“PAOK je postigao gol iz zaleđa, suci su ga poništili, a onda je nastao kaos. Odjednom je na teren ušao Savvidis s tjelohraniteljima. Otišao je do suca, a zatim do naše klupe i počeo je sve ugrožavati”, kaže Jimenez u razgovoru za Marcu.

“Nismo u početku strahovali za sigurnost, ali onda, kad smo vidjeli te fotografije s pištoljem pomislili smo: ‘Što ako poludi, izvadi ga i zapuca’? Nismo odmah znali da ima pištolj za pojasom, kasnije smo bili šokirani. Nenormalno je da se tako ponaša jedan predsjednik”, rekao je trener.

“Nešto se mora poduzeti, netko mora takvim ljudima stati na kraj. Ovakve stvari događaju se uvijek u Solinu. Ovako je bilo i Olympiakosu i Panathinaikosu. Tužna je to slika. Ova zemlja ne zaslužuje ovo”, rekao je trener i otkrio kakoje policija morala štititi njega i njegove igrač kada su morali prespavati u Solunu.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.