Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

(VIDEO) HRVATSKA NA KORAK DO MUNDIJALA U RUSIJI: Kalinić oduševio velemajstorijom, a Vatreni sjajnom igrom

Autor: Andrija Kačić Karlin

Pobjeda stečena golgeterskim remek djelom Nikole Kalinića našu reprezentaciju i dalje ostavlja u sjajnoj poziciji na putu prema svjetskoj smotri dogodine u Rusiji.

Lijepa i vrijedna, naravno i zaslužena pobjeda Hrvatske protiv Ukrajine, minimalna, 1-0, stečena golgeterskim remek djelom Nikole Kalinića, koja našu reprezentaciju i dalje ostavlja u sjajnoj poziciji na putu prema svjetskoj smotri dogodine u Rusiji. Kao što moramo odmah s početka istaći i sjajnu atmosferu na maksimirskom stadionu, bez incidenata i pokliča zbog kojih se kažnjava naša reprezentacija. U toj simbiozi navijača i igrača pobjeda je izborena silnim trudom, sjajnom igrom u prvome dijelu i opreznim i malčice povučenim u nastavku. A to je samo zato jer je i Ukrajina bila veoma dobra i tražila svoj put uspjeha u ovoj zanimljivoj utakmici.

Hrvatska je odigrala odličnih prvih 45 minuta. Sjajnim kreacijama u sredini terena stavljalo se ukrajinsku obranu na muke, bilo je i zgoda, no nije se pogađalo, osim vratnicu nesretan Mandžukić. U jednom trenutku niknuo je strah da bi se unatoč dobroj igri Hrvata Ukrajinci mogli provući neokrznuti, baš kao i Turci u Maksimiru na početku kvalifikacija. Kada je promašeno mnogo šansi, te se u svlačionice otišlo bez pogodaka.

U iščekivanju hrvatskog pogotka ipak je bilo lijepo gledati nastup Hrvatske, sve su linije bile izvučene daleko prema naprijed, igralo se žestoko na zadnju liniju gosta, stvarale su se prigode, lijepo se kombiniralo, sve je jača bila spoznaja da će gol doći prije ili kasnije. Da se razumijemo, nije ni Ukrajina bila loša, naprotiv, svakim svojim izlaskom pokazivala je potencijal, pa je to prvome poluvremenu davalo dodatnu kvalitativnu dimenziju.

I u 35. minuti dočekana je kulminacija, Hrvatska je zabila pogodak, nakon raskošnog proigravanja Modrića i čudesnog oslobađanja Kalinića. Bio je to pogodak u maniri starih engleskih centarfora, Kalinić se već u primanju lopte oslobodio suparnika i gađao točno u kut, ni pet vratara njegov projektil ne bi ulovilo.


fdddddfdfdffdfdf by GoalHunter1

U nastavku je Ukrajina istinski pokazala svoju snagu. Preuzela je inicijativu i plela oko hrvatskih vratiju. Najveću šansu stvorila je u 75. minuti, u zgodi je bio Jarmolenko, no Subašić se reagirao sjajno. Činjenica jest da je Hrvatska pala u nastavku, no nakon sjajnog ritma u prvome dijelu to je bilo možda i za očekivati. Uostalom, u nogometu se nešto pita i suparnik, a Ukrajinu se u ovoj utakmici i te kako pitalo. Time je hrvatska pobjeda još vrijednija. Dominirala je momčad Andrija Ševčenka u zadnjim minutama, no usredotočenost hrvatske obrane nije dozvolila neugodno iznenađenje u zadnjim sekundama.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.