(VIDEO) EPILOG KAOSA! Nakon prijetnji ‘gotov si’ i šetnje terenom s pištoljem, sudac donio nevjerojatnu odluku

Autor: Bruno Herljević

Nakon utakmice dogodio se (ne)vjerojatan scenarij.

Nije lako biti nogometni sudac u Grčkoj. Arbitar utakmice između dvije vodeće momčadi grčkog prvesntva AEK-a i PAOK-a, Georgios Kominis, našao se na žestokom verbalnom udaru predsjednika PAOK-a i sportskog direktora toga kluba.

Predsjednik PAOK-a Ivan Savvidis ušetao je na teren naoružan pištoljem i kulom tjelohranitelja i prijetio je sucu jer je ovaj poništio pogodak njegove momčadi zbog zaleđa u samoj završinici utakmice. U njegovom društvu bio je i sportski direktor Luboš Mihel, nekada slavni međunarodni nogometnu sudac, a on je navodno rekao sucu: ‘Gotov si’. Sudac je zbog toga morao prekinuti utakmicu.

Inače, PAOK bi ovom pobjedom pretekao AEK i izbio na čelo prvenstva, čiji naslov čeka još od 1985. godine. Ipak, nakon utakmice dogodio se (ne)vjerojatan scenarij. Ispalo je da je sudac u zapisnik ipak unio da je gol bio regularan.

Grčki mediji navode da dio zapisnika, odnosno da je sudac delegatu izdiktirao ovo:

1. Nasilan upad Ivana Savvidisa na teren, u pratnji njegovih tjelohranitelja.

2. Nasilan napad Ivana Savvidisa na Vasilisa Dimitriadisa iz AEK-a.

3. Luboš Mihal verbalno me napao, uz riječi: “Gotov si”. Poslije svega ovoga odlučio sam otići u svlačionicu jer situacija nije dozvolila da se meč nastavi.




4. U svlačionici, potpredsjednik AEK-a Minas Lisandru mi je rekao da su igrači njegova kluba bili preplašeni zbog Savvidisova pištolja koji sam i ja vidio.

Najvažniji dio zapisnika je onaj u kojem suda kaže kako je “nakon konzultacija s pomoćnicima priznao gol, ali ga je Savvidisom upad na teren prekinuo”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.