FOTO: GNK DINAMO

(VIDEO) DINAMO PREDSTAVIO PRVO POJAČANJE ZA NOVU SEZONU: ‘Suigrače sam pratio preko interneta, a imam iskustva u Ligi prvaka’

Autor: Bruno Herljević

Lecjaks je došao iz Young Boys Berna, već je prošao liječnički pregled i priključit će se momčadi već na popodnevnom treningu.

Dinamovci su već počeli s pripremama u Moravskim Toplicama, a na Maksimiru se pojavilo prvo pojačanje za novu sezonu. Za Dinamo je u subotu potpisao češki lijevi bek Jan Lecjaks.

Novo je pojačanje Dinama na konferenciji za medije predstavio sportski direktor kluba Marijan Vlak.

“Nadam se da će Jan obaviti dobro svoj posao te da će uključiti sve svoje kvalitete kako bi pomogao klubu da napravimo ono što želimo u ovoj sezoni. Odlučili smo ga dovesti jer smatramo da se radi o igraču koji će biti naše pojačanje, ali i koji će pojačati konkurenciju, s obzirom na to da imamo velik broj utakmica, trebat ćemo u našem rosteru dobar izbor kvalitetnih igrača. Mislim da smo s njim dobili upravo to što smo željeli”, naglasio je Vlak.

Lecjaks je itekako zadovoljan jer će igrati za Dinamo. “Kad sam dobio informaciju od svog menadžera odmah sam htio doći u Dinamo. Znam da je najveći klub u Hrvatskoj, znam za njihove uspjehe, a i da su igrali Ligu prvaka. Ovo je velika prilika za mene i jako sam sretan. Nisam razmišljao o drugoj opciji jer znam kakav je klub Dinamo”, izjavio je Čeh, stoji na stranicama kluba.

Lecjaks se ponešto i informirao o domaćem prvenstvu i trenutnom stanju. “Znam da su najveći derbiji oni s Hajdukom, a pratio sam utakmice Dinama u Europa ligi i u Ligi prvaka. Znam da je klub izuzetno kvalitetan. Želim pomoći momčadi da Dinamo opet osvoji naslov prvaka i Kup, dvostruku krunu i, naravno, pomoći na europskom planu”, ističe Jan.

Proučio je malo i suigrače, doduše samo preko interneta. “Gledao sam na internetu malo o igračima Dinama, informirao sam se o svima. Znam za Soudanija, da igra za Alžir. Vidio sam i da ima puno reprezentativaca Hrvatske. Upoznat ću sve danas kad im se pridružim u Sloveniji”, veli Lecjaks.

Tvrdi kako će iskustvom pomoći Dinamu. “Odigrao sam dosta utakmica u Europa ligi i u kvalifikacijama za Ligu prvaka i vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći klubu. Volim igrati prema naprijed, imam brzinu i dobar sam u asistencijama”, naglasio je Lecjaks.




Na koncu je još Vlak prokomentirao trenutno stanje u momčadi. “Mislim da nitko ne odlazi, imamo dobar kadar igrača. Trebamo i moramo iskoristiti sve igrače. Vratio se Fernandes, došao je Rrahmani, sada je tu i Jan. Otišli su Šitum, Schildenfeld, Goncalo i Machado. Vjerujem da ćemo biti jači i kvalitetniji nakon ovih priprema, nadam se da će nas zaobići ozljede i siguran sam da ovaj kadar može napraviti puno. Fokusirani smo na ovaj broj igrača koji imamo i očekujemo povratak Ademija. Možemo i bez obzira na još neke eventualne dolaske napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Pred nama su prvo prijateljske utakmice, a protivnici su Mura, Tosno, Vorskla Poltava i Slovačko”, komentirao je Vlak.

Lecjaks je došao iz Young Boys Berna, već je prošao liječnički pregled i priključit će se momčadi već na popodnevnom treningu.

Riječ je o iskusnom lijevom beku koji je kao junior nastupao za Viktoriju iz svojeg rodnog grada Plzenja. Nakon toga igrao je na posudbi u Anderlechtu, a 2011/12. prešao je u švicarski Young Boys. U međuvremenu je odradio i posudbu u Valerengi, a prošle je sezone bio stožerni igrač Young Boysa na lijevom beku gdje je upisao jedan gol i šest asistencija.




U švicarskom je kupu odigrao tri utakmice, a od europske statistike u četiri sezone izdvojit ćemo pet nastupa u Europa ligi te četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ukupno je u dresu kluba iz Berna odigrao 158 utakmica, postigao pet golova i imao 26 asistencija.

Do sada je nastupao za mlađe uzraste Češke, dok još nije imao priliku zaigrati za A reprezentaciju svoje zemlje.

Spomenimo još kako Lecjaks ima dobar udarac, a u nastavku možete vidjeti njegove dvije dalekometne bombe.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.