Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

(VIDEO) DINAMO POBJEDOM OTVORIO KVALIFIKACIJE: Počelo je šokantno, ali onda su sjevnula dva prekrasna gola za preokret

Autor: Bruno Herljević

Dinamu je ovo jubilarna stota utakmica u kvalifikacijama, a obilježili su je pobjedom, premda su dosta loše krenuli u susret. Dinamo je na koncu slavio s 2:1 pogotcima Hodžića i Juniora.

Doprvak hrvatske, Dinamo, započeo je svoju avanturu u Europskoj ligi. Zagrebački “modri” pridružili su se Hajduku i Osijeku u trećem pretkolu, a u prvoj utakmici dočekali su norveški Odd na Maksimiru. Dinamu je ovo jubilarna stota utakmica u kvalifikacijama, a obilježili su je pobjedom, premda su dosta loše krenuli u susret. Dinamo je na koncu slavio s 2:1 pogotcima Hodžića i Juniora.

Zagrebačka momčad prvu prigodu imala je u osmoj minuti kada je Ćorić prošao kroz sredinu i opalio s kojih 20-ak metara, ali Rossbach je bio dosta raspoložen i to je zapravo spašavalo Odd u početku. Brzo nakon mladog Ćorića prijetio je Sigali glavom, ali vratar norveške momčadi i tu je odlično reagirao. Dinamo je napadao i dalje, pa je Ćorić već u 12. minuti proigrao Hodžića čiji udarac opet brani Rossbach. Nešto kasnije Soudani daje dobru loptu Ćoriću koji iz dosta teške situacija pogađa ravno u vratara.

Nakon neuspjelih napada Dinama sjeva jedna kontra u Odda u 20. minuta i odmah pada gol. Moro se malo zaigrao i pokušao petom proigrati Juniora, ali to je napravio dosta loše i krenuo je protunapad. Mladenović se na kraju sjurio po lijevom boku, a Lešković ga nije mogao pratiti i na kraju je s lakoćom matirao Livakovića.


Goal Mladenovic S (0:1) Dinamo Zagreb vs Odd by ylberenexhipi

Norvežani su mogli šest minuta kasnije opet iz kontre zabiti, ali Mladenovićev nalet zaustavio je Livaković sjajnim izlaskom daleko izvan šesnaesterca.

Dinamo je u 30. minuti trebao dobiti penal kada je Groogard igrao rukom u svojem šesnaestercu, ali austrijski sudac Schuettengruber nije dosudio jedanaesterac. Dinamo je nedugo nakon toga poveo. Antolić je u 31. minuti izveo korner, a Hodžić je silovito pogodio glavom za poravnanje.


Goal Hodzic A. (1:1) Dinamo Zagreb vs Odd by ylberenexhipi




Malo poslije Moro je opalio iz daljine i rastegnuo je Rossbacha koji nekako uspjeva spasiti mrežu. Na koncu u 41. minuti Dinamo okreće rezultat. Junior, koji je bio jedan od najboljih, dolazi iz drugog plana na centaršut Stonanovića s desne strane i u trku zakucava glavom loptu u mrežu.


Goal Fernandes J. (2:1) Dinamo Zagreb vs Odd by ylberenexhipi

Nakon toga Norvežani su opet imali zicera. Dinamovci su zaspali na sredini, opet, a lopta je stigla do Riskija, no njegov pokušaj brani sjajni Livaković.




U nastavku Dinamo nastavlja s agresivnom igrom i u 58. minuti Hodžić i Soudani igraju dupli pass i izbijaju pred gol Odda, ali lopta ide kraj lijeve stative. No, nakon sat vremena igre Cvitanović odlučuje malo usporiti s tempom i prepušta posjed lopte Norvežanima, odnosno, pruža im priliku da se otvore i stavlja svoju momčad u priliku za kontranapade.

Odds je u međuvremenu imao priliku iz slobodnjaka, ali Livaković je bio siguran.

U 76. minuti bilo je napeto pred vratima gostiju. Lopta se prošetala kaznenim prostorom, ali Norvežani se dobro brane. Moro je potom dobro uposlio Soudanija, ali taj je napad neslavno završio.

Dinamo je još imao sjajnu šansu u 90. minuti kada se Lecjaks sjurio po lijevoj strani i proigrao za Soudanija, ali Alžircu je stoper Odda ušao u blok. Lopta se potom odbija do Juniora koji je silovito opalio, no Rossbach brani.

Sve u svemu bilo je to dobro, ali ne odlično izdanje Dinama i Odd je u Maksimiru dobio povoljan rezultat s kojim može stvoriti problem na svojem terenu. Dinamo je pak malo razočarao, bilo je pregršt prilika, a premalo ih se iskoristilo i to je nešto na čemu će Cvitanović morati ekspresno poraditi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.