(VIDEO) ČUDESNI I EMOTIVNI PRIZORI OBILAZE SVIJET: Tisuće navijača došlo pružiti podršku teško stradalom nogometašu

Autor: Bruno Herljević

Tisuće navijača nizozemkog velikana Ajaxa došle su dati podršku mladom nogometašu Abdelhaku Nouriju (20) pred njegovim domom u Amsterdamu.

Ovakve dirljive, ali opet spektakularne prizore ne vidimo svaki dan, a možda je i bolje da ih ne vidimo jer njihov je povod jedna veoma tužna priča. Tisuće navijača nizozemkog velikana Ajaxa došle su dati podršku mladom nogometašu Abdelhaku Nouriju (20) pred njegovim domom u Amsterdamu.

Mladi nogometaš kolabirao je za vrijeme prijateljske utakmice u Njemačkoj protiv Werdera iz Bremena. Uzrok je bila srčana aritmija, a pregledima je kasnije utvrđeno da je pretrpio trajnu i tešku ozlijedu mozga. Zbog nedostatka kisika, mozak mu je pretrpio nepovratnu štetu i više se neće oporaviti, a kamoli igrati vrhunski nogomet, što su mu i predviđali nakon što je debitirao prošle sezone za prvu momčad.

Tragična dijagnoza mladog nogometaša odjeknula je cijelom Nizozemskom, pa i Europom, a navijači Ajaxa stavili su se u službu obitelji i rekli da će prikupljati pomoć za Abdelakha koliko god je potrebno. Uz to, odlučili su pokazati da zaista stoje iza svojih riječi pa su velikom broju došli pred zgradu obitelji Nouri i baš u trenutku kada su se roditelji mladog nogometaša vraćali iz bolnice napravili su bakljadu i zapjevali u njegovu čast.

Prizori sa skupa podrške obilaze svijet…







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.