Photo: Borna Filic/PIXSELL

(VIDEO) BEUSAN NIJE HTIO KOMENTIRATI PENAL, JELIČIĆ NAJBRUTALNIJI DO SADA: ‘Samo je jedan način da se nogomet vrati u HNL’

Autor: Bruno Herljević

Nepostojeći penal u 90. minuti susreta donio je Dinamu vrijedna tri boda, nogometaši, navijači i struka dali su svoj sud, a sada su na red došli i HRT-ovi stručni komentatori, Joško Jeličić i Mateo Beusan.

Dinamova pobjeda u Vinkovcima protiv Cibalije i dalje je glavna tema u hrvatskom nogometnom svijetu. Nepostojeći penal u 90. minuti susreta donio je Dinamu vrijedna tri boda, nogometaši, navijači i struka dali su svoj sud, a sada su na red došli i HRT-ovi stručni komentatori, Joško Jeličić i Mateo Beusan.

“Soudani je pao u šesnaestercu i to ste odlično konstatirali, pao je. Tu nemam više što komentirati. Evo, čak je i novoizabrani povjerenih za suđenje javno rekao da je sudac pogriješio, moj komentar više nije potreban. Vidi se da je Batinić deset metara udaljen od situacije, a što je on vidio, to ja ne znam. Prekršaja tu nema i to je greška suca. Nikada se ne svira ono što se ne vidi. Vidi se kako se sudac naginje kako bi bolje vidio, ali očito nije dobro vidio”, kazao je Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion.

I onda je na scenu stupio Jeličić i dao vjerojatno najbrutaliniji komentar od sada. “Ne radi se tu više o penalima za Dinamo ili neregularnim golovima Futacsa, već je stvar što više nema nikakvog povjerenja. Vjerujem da niti jedan pravi navijač, bilo Dinama, Hajduka ili Rijeke, ne želi pobjeđivati na ovakav način. Meni je najbolji primjer reakcija BBB-a na kraju utakmice”, započeo je Jeličić, pa nastavio po HNS-u.

“Kompletan taj sustav HNS-a mora se promijeniti iz korijena, oni su ti koji su ga stvorili i moraju otići. Jedino tako će se vratiti pravi nogomet u HNL. Sudačka organizacija je tek posljedica koja je najeksponiranija. Meni je žao kvalitetnih sudaca, ima i takvih da. Na koncu žao mi je i Dinama jer imam veliki respekt prema njima, ipak tamo sam igrao većinu karijere. No, da Dinamo osvoji prvenstvo, to žele samo u Maksimirskoj 128 i u Vukovarskoj 269a. Svi ostali u Hrvatskoj žele da to učini Rijeka”, veli Jeličić, ali ne zaustavlja se.

“Stvar je samo povjerenje, a ono se izgubilo. Ima sudačkih grešaka i u Englskoj, ali tamo smo sigurni da je taj sudac zaista pogriješio. U Hrvatskoj toga nema, nitko ne vjeruje da je sudac svirao ono što je vidio. Rijeka će se morati namučiti da osvoji naslov, ali mene veseli to što se u njihovim redovima svi koncentriraju na ono što oni mogu napraviti i gledaju da svoj posao odrade najbolje što mogu”, završio je Jeličić, a onda je Beusan nastavio.

“Slažem se s Joškom, povjerenje je najvažnije i njega više nema. Nešto se pokušalo mijenjati dolaskom novih ljudi, ali čini mi se da je manje problema bilo prije nego sada. Mene brine što će biti sa sucima jer će se sada analizirati svaki njihov zvižduk, a teško je tako raditi. Zanimljivo je kako nitko ne spominje da će ovaj bod nedostajati Cibaliji, svi pričaju o borbi za naslov, a nitko o borbi za opstanak koja je možda i važnija”, poentirao je Beusan.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.