(VIDEO) Andrijašević ‘spasio’ Vatrene, ali Čile je zasluženo prošao: Očajno izvođenje penala izbacilo Hrvatsku s China Cupa!

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Kod jedanaesteraca Čileanci su bili usredotočeniji, Marić i Antolić su slabo izveli jedanaesterce, vratar Toselli pohvatao je njihove udarce. Na koncu bio je to 5-2 za Čile.

Hrvatska nogometna reprezentacjia nije s euspjela plasirati u finale China cupa, u polufinalnoj utakmici, s pričuvnim sastavm s igračima mahom iz Prve hrvatske lige, poražena je u srazu s Čileom, no tek nakon izvođenja jedanaesteraca 5-2 (1-1, 1-0). Ćaćićeva postava možda je bila inferiorna u ovojh utakmici, no sjajnim obranama vratara Livakovića omogućeni su jedanaesterci nakon što je lijep gol dao Andrijašević, na asistenciju Tudora. Prije toga, već u 18. minuti pogotkom Pinaresa Čile je stekao vodstvo.

Kod jedanaesteraca Čileanci su bili usredotočeniji, Marić i Antolić su slabo izveli jedanaesterce, vratar Toselli pohvatao je njihove udarce. Na koncu bio je to 5-2 za Čile. U dvoboju za 3. mjesto Hrvatska će igrati protiv Kine koja je s 0-2 poražena protiv Islanda. Na rasporedu je taj dvoboj u subotu u 8.30 ujutro po srednjeuropskom vremenu.

Hrvatska je utakmicu počela u sastavu: Livaković – Barać, Filipović, Matas, Pivarić – Mišić, Antolić – Šitum, Andrijašević, Ozobić – Perošević. U 8. minuti Fuenzalida je dobro tukao, ali je sjajno reagirao mladi vratar Livaković. Uzvratio je dobrim pokušajem Šitum.

U 18. minuti Čile je poveo s 1-0. Vargas je probio hrvatsku obranu, s boka je prošao do sredine i krasno asistirao na drugom boku Pinaresa koji je bio u trku prema vratima, tukao je isprve, sjajno u daljnji kut vratara Livakovića koji je pokušajem tek uljepšao ovaj pogodak. Ruku na srce, bilo je to zasluženo vodstvo Čilea koji je u utakmicu krenuo agresivnije.

Ajde, taj rani primljen pogodak natjerao je hrvatsku vrstu da pomakne igru prema naprijed. Kako to uvijek biva to daje i suparniku šansu, Fuenzalida je organizirao sjajan protunapad, sjajno asitirao Vargasu koji se pojavio sam ispred našeg vratara koji je sjajno skratio kut i otklonio opasnost. Predkraj prvog dijela mogao je bolje u prigodi reagirati Filipović koji je tukao glavom.

Na samom početku drugog dijela opet je okrnjenu Hrvatsku spašavao mladi Livaković koji je dobro intervenirao nakon udarca glavom Pinaresa.

U 65. minuti evo sjajne zgode za Hrvatsku, Andrijašević je krasno proigrao tek ušlog Tudora na desnom boku, on je sjajno ubacio prizemnu loptu pred sama vrata, Barišić je malo, malo zakasnio.




Ipak, Čile je bio opasniji u napadu, kud i kamo… Da nije bilo Livakovića Vargas je mogao doći do nekoliko pogodaka, naš vratar se uvijek dobro postavljao.

No, promašene šanse Čileancima su se osvetile u 75. minuti, Antolić je našao Tudora na boku, uslijedila je fina lopta u sredinu, Andrijašević je pratio akciju i zabio!

I moralo se, eto, u jedanaesterce.




JEDANAESTERCI: Vargas – 2-1, Pivarić 2-2, Galdamez 3-2, Antolić – Toselli brani, Beausejor 4-2, Marić – Toselli brani, Ramos 5-2


Gol Pinares – Chile 1-0 Croacia – China Cup 2017 by videosansebastian

Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.