Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Veterani NK Zagreba podigli glas protiv Medića: ‘Nitko se ne bavi njime, a od kluba je napravio prčiju i radi što hoće’

Autor: ANDRIJA KAČIĆ-KARLIN

"Samovolja Dražena Medića je poznata u sportskim, ali i političkim krugovima ali nitko da se malo ozbiljnije pozabavi ne samo ovom osobom, ali niti ni sa stanjem u klubu koji je naprosto postao njegova prčija i radi što god hoće i kako hoće", poručuju veterani.

Nakon što su nam veterani NK Zagreba ispričali kako ih je predsjednik NK Zagreba udaljio s terena u Veslačkoj, pod izlikom da su preglasni(?!), odlučili su poslati pismo Mediću, ali ujedno javnosti ukazati na samovolju koju, prema njihovim riječima, provodi već dulje vrijeme. Veterani naglašavaju kako već 60 godina u miru igraju nogomet i kako ih do sada nitko nije dirao, a realno, tko bi ih i zbog čega udaljavao s terena. Sve do sada kada je predsjednik NK Zagreba, kako tvrde veterani, procijenio da su preglasni i potjerao ih iz Veslačke.

Pismo veterana NK Zagreba prenosimo u cijelosti.

“PISMO VETERANA NK ZAGREBA

Nakon 60 godina netko, zapravi nitko nas je istjerao!

Samovolja Dražena Medića je poznata u sportskim, ali i političkim krugovima ali nitko da se malo ozbiljnije pozabavi ne samo ovom osobom, ali niti ni sa stanjem u klubu koji je naprosto postao njegova prčija i radi što god hoće i kako hoće…

Dana 14. rujna 2016. godine Dražen Medić zabranio je veteranima kluba da igraju nogomet na terenima NK Zagreba.

Razlog zabrane: “Veterani su malo preglasni kad igraju nogomet” (?!), a on to kako kaže ne želi tolerirati?!

Inače veterani igraju jedanput tjedno po sat vremena i to isključivo srijedom.

Tako je svojevoljnom odlukom jednog čovjeka prekinuta 60-godišnja tradicija igranja veterana ovoga kluba koji je svojevrsni primjer ovakvog igranja i druženja u Europi.

Tako nešto nije moglo ni pasti na pomisao trenerskim veličinama. Samo da izdvojimo neke od njih: Gustav Lechner, Domagoj Kapetanović, Franjo Glazer, Dražan Jerković, Vlatko Marković, Joško Skoblar, Miroslav Ćiro Blažević, Cico Kranjčar i da ne nabrajamo više.

Kada god upitate ljude koji su nekada ili sada obavljali neke važne funkcije u klubu, što se to događa, oni samo sliježu ramenima ili upućuje da se to pitanje postavi gradonačelniku Milanu Bandiću koji navodno stoji iza ovog čovjeka koji nikada nije bio vezan za sport sve dok nije na čudan način i na zaprepaštenje cjelokupne hrvatske sportske javnosti izabran za predsjednika kluba, da bi kasnije postao menadžer ali i trener što je nezapamćeno ne samo kod nas nego u cijeloj Europi.

Ovim kratkim pismom Udruga veterana NK Zagreb želi upoznati sportsku, političku i kulturnu javnost grada Zagreba i Hrvatske tko sve danas radi i sportu i sprovodi svoju samovolju uz samo jedno pitanje: DO KADA ?

Udruga veterana NK Zagreba ne želi popustiti ovakvim nesportskim postupcima jer bi time uništili dugu tradiciju koju su gradila imena svjetskog ranga i ponosno nosili dres veterana sa grbom kluba koji je ujedno i grb grada Zagreba, koji sad to više nije jer ga je upravo ova osoba koja predstavlja klub u mnogim funkcijama naprosto promijenila.

SPORTSKI POZDRAV !

Udruga veterana NK Zagreba”.

Autor: ANDRIJA KAČIĆ-KARLIN
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.