Facebook/WHUFC
Facebook/WHUFC

Veliko priznanje za Slavena Bilića: Uvršten je među najboljih 25 trenera svijeta

Autor:

Renomirani magazin uvrstio je Slavena Bilića među najbolje trenere na svijetu i to na visoku poziciju.

Renomirani nogometni magazin Four Four Two objavio je popis od najboljih pedeset nogometnih trenera na svijetu za 2016. godinu, a među njima se našao i nekadašnji izbornik Hrvatske, a sada menadžer West Hama, Slaven Bilić.

Naime, magazin ga je uvrstio čak u među najboljih 25 stručnjaka današnjice i to na 21. mjesto. Spomenimo kako se iza njega nalaze velika imena poput Arsenalova stratega Arsenea Wengera i Laurenta Blanca iz PSG-a.

Magazin ističe kako je West Ham riskirao otpustivši Allardycea koji je radio sjajan posao, ali da im je na koncu Bilić donio korak više u odnosu na ‘Big Sama’ koji je nedavno preuzeo klupu Engleske reprezentacije.

Također su istaknuli i sjajno Bilićevo oko za igrače, to se prvenstveno odnosi na Payeta kojeg je doveo za smiješnih 15-ak milijuna eura, a svojim igrama nosio je West Ham do rekordnih pobjeda protiv Chelseaja, Arsenala, Cityja… Uglavnom pišu i kako je Bilić od West Hama napravio momčad koja igra atraktivan i napadački nogomet, što je na koncu bio i cilj.

Slavenu je u prilog išao i sjajan odnos s medijima i brojna komentatorska gostovanja, pa čak i zabavni trenuci poput penjanja na stol. Naravno, prva odlika je to što je dobar trener. Four Four Two je Bilića ocijenio četiri zvjezdice od pet mogućih u kategorijama, taktike, stila, zabave, korištenja mladih igrača, a podbacio je jedino u kategoriji trofeja jer nije osvojio niti jedan.

Ostale menadžere, od 21 do 1. mjesta, FFT još uvijek nije otkrio.

Autor:

ZADNJE VIJESTI