Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vatreni otputovali u Albaniju, Čačić poručio: ‘Još ne znam tko će igrati, a formaciju možda promijenim na samoj utakmici’

Autor: Bruno Herljević

Izbornika Čačića snašla je teška nevolja u proteklih nekolilo dana, zbog ozljeda su mu otkazali Modrić, Rakitić, Lovren i Pjaca, tako da će na neugodno Kosovo ići bez ključnih igrača.

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Albaniju gdje će odigrati susret drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji 2018., protiv Kosova. Izbornika Čačića snašla je teška nevolja u proteklih nekolilo dana, zbog ozljeda su mu otkazali Modrić, Rakitić, Lovren i Pjaca, tako da će na neugodno Kosovo ići bez ključnih igrača.

Uoči odlaska Čačić je prokomentirao stanje i atmosferu u reprezentaciji. “Novih ozljeda nema, a atmosfera je zaista dobra i optimističan sam. Čeka nas težak susret s Kosovarima, iako ne igraju kod kuće”, kazao je Čačić, pa nastavio o protivniku, “Učinit će sve da postignu rezultat, ali naša momčad je puno jača i iskusnija. Na koncu sam rejting naše reprezentacije to potvrđuje. Kažem, vjerujem da ćemo dati sve od sebe i da će to na kraju rezultat i pokazati. Kosovo smo imali prilike gledati jednom, a rekao sam ranije kako mislim da izgledaju dosta dobro, a sada će vjerujem biti još bolji. Mi se moramo nametnuti i pokazati svoju kvalitetu na terenu”, kazao je Čačić.

Čačić je svjestan kako je Hrvatska oslabljena, ali svejedno vjeruje u dobro zdanje. “Bit će teška utakmica, istina dobar dio naših igrača ne igra dovoljno u klubovima, ali siguran sam da će im ove utakmice pomoći da si osiguraju veću minutažu kad se vrate u klub”, kazao je Čačić.

Sastav, kao i inače, nije komentirao, ali kaže kako je blizu toga da sastavi prvih 11. “Blizu sam početnih 11, ali pričekat ću zadnji trening. Koju ću formaciju poslati na teren? Moguće je čak da kroz utakmicu promijenim i formaciju”, tajanstveno će izbornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.