VAHA SE RAZLJUTIO! Japance tuži zbog naprasnog otkaza, nećete vjerovati koliku odštetu traži

Autor: Željka Orešković

Ne želi dopustiti da sve ostane na otkazu

Vahid Halilhodžić “pregrmio” je turbulentnih mjesec dana. Naime, toliko je prošlo otkako je na emotivnoj presici  tražio objašnjenje zbog iznenadnog otkaza u Japanu, samo dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ovo je drugi put da su ga tako naprasno otjerali, isto mu se dogodilo 2010. godine kada su mu oduzeli titulu izbornika Obale Bjelokosti.

Ovog puta je otkaz dobio zbog izgubljenog povjerenja igrača nakon posljednje dvije prijateljske utakmice protiv Malija i Ukrajine, barem tako tvrdi predsjednik Saveza, Kozi Tashime. Vaha se tijekom presice i rasplakao.

“Radio sam u Japanu tri godine, to je sjajna zemlja i moja obitelj voli ovdašnju tradiciju, kulturu, povijest i način života. Ja nisam došao kao turist nego napraviti nešto za japanski nogomet i nisam mogao ni zamisliti da ću ovako otići. Ovo je noćna mora. Od 7. travnja proživljavam najteže dane u životu i duboko sam razočaran”, govorio je Vaha na presici ispred 340 japanskih novinara.

“Došao sam zbog Svjetskog prvenstva i osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama, ali i dalje sam mislio da nešto nedostaje. Ja sam 45 godina u vrhunskom nogometu, došao sam, uspio i odlazim razočaran, nisu me poštovali. Nisam imao problema u tri godine, pogotovo s igračima. Stalno smo komunicirali, kako s onima u inozemstvu, tako i s onima koji igraju u Japanu, zvao sam ih nebrojeno puta”, rekao je Halilhodžić, čije je mjesto zauzeo bivši igrač i tehnički direktor Saveza, Akira Nashino.

Ništa nije dalo naslutiti da se Vahi sprema takav scenarij, Japan se pripremao za SP…

“U tri godine ja nikad nisam kritizirao igrače, uvijek sam preuzimao odgovornost za loše. Tražio sam da se kritizira mene. S igračima sam razgovarao otvoreno, neki su bili iznenađeni time. Naporno sam radio kako bih unaprijedio japanski nogomet i to bez odmora. Dobio sam mnogo poruka podrške igrača, čak i od Makina, a Savez me razočarao. Možda je komunikacija mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem”, zaključio je Halilhodžić.

Ipak, čini se da je Vahi zaista prekipjelo i odlučio je tužiti Nogometni savez Japana jer smatra da su ga duboko uvrijedili načinom na koji su mu dali otkaz. Njegov odvjetnik potvrdio je da će Vaha tražiti simboličan izznos od jednoj jedna, odnosno 0.01 euro.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.