Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Vaha Halilhodžić poručuje Kranjčaru: ‘Lyon je ranjiv i u krizi, nemojte se prepasti i kalkulirati’!

Autor: Bruno Herljević

Jasno je kako polovica posla sada pada na Cicu Kranjčara koji će morati mudro posložiti redove svoje momčadi jer, kako kaže Vaha, Lyon je uzdrman i ranjiv.

Bivši trener Dinama, Vahid Halilhodžić, vrstan je poznavalac francuskog nogometa, godinama je trenirao i igrao u League 1 i itekako dobro poznaje aktualna i insajderska zbivanja u tamošnjim klubovima. Nije tajna kako francuski vice prvak ima dosta problema u svojoj momčadi, trener Genesi ostao je bez petorice važnih igrača, a ovogodišnji start u sezoni poprilično je loš.

“Oni su sad u velikoj krizi. Pa u posljednje su dvije utakmice prvenstva primili čak sedam golova. Treba samo malo smjelosti i hrabrosti. Ako Dinamo bude odvažan, onda može računati na iznenađenje”, kazao je Vahid Halilhodžić.

Prati Vahid Halilhodžić i francuske medije koji ističu kako je momčad kao i trener Genesi pod stalnim pritiskom predsjednika Aulasa.

“Predsjednik Jean-Michel Aulas stalno preko novina proziva trenera Brunu Genesija. Trener u Lyonu očito ne odlučuje sam. Aulas mu se puno i previše petlja u posao. Želi imati sve pod kontrolom”, rekao je Halilhodžić, prenosi 24sata.

Premda nije previše pratio zbivanja u Lyonu kao ni u Dinamu, Vaha smatra kako Modri imaju veliku šansu, ali žali za najboljim igračima koji su napustili klub. “Šteta što su opet prodali najvažnije igrače. Da Dinamo barem jednom zadrži najbolje igrače dvije-tri sezone zaredom, onda bi, uvjeren sam, napravio velik iskorak u Ligi prvaka. Vjerujte mi, ovaj Lyon je jako ranjiv. Valjda su toga svjesni u Dinamu. Večerašnja utakmica je prilika. Ne smiju se prepasti i ne smiju kalkulirati. Treba zaigrati otvoreno tamo”, tvrdi Vahid koji trenutno odrađuje izbornički posao na klupi Japana i bori se za SP u Rusiji.

Prema njegovu sudu, Dinamo će dobro izgledati u Ligi prvaka, ali važno je napravit iskorak, tvrdi strateg. “Posljednjih su sezona rezultati u skupini doista bili katastrofalni. Lani se to ipak promijenilo. Dinamo je igrao puno bolje i izgledao je ozbiljnije. Mislim da se ove sezone ne trebaju bojati debakla. Vjerujem da ova momčad može ostaviti sasvim solidan dojam u ovakvoj konkurenciji”, kazao je Vaha.

Nije Halilhodžić daleko od istine. Lyon je u krizi, momčadi nedostaju ključni igrači, a Kranjčar ima na raspolaganju sve najjače adute. Jasno je kako polovica posla sada pada na Cicu Kranjčara koji će morati mudro posložiti redove svoje momčadi jer, kako kaže Vaha, Lyon je uzdrman i ranjiv.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.