Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

UZBUNA U HNS-u: Očekuju se veliki neredi na utakmici s Kosovom i Finskom!

Autor: Bruno Herljević

Reprezentacija je trenutno pod sankcijama zbog nereda na Europskom prvenstvu, a kažnjena je s dvije utakmice bez publike, jedna je odrađena protiv Turske, a druga će se odigrati u studenom protiv Islanda.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog savze, Miroslav Marković, najavio je kako su na kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., protiv Kosova i Finske, mogući novi neredi. Hrvatska je trenutno pod sankcijama zbog nereda na Europskom prvenstvu, a kažnjena je s dvije utakmice bez publike, jedna je odrađena protiv Turske, a druga će se odigrati u studenom protiv Islanda.

Uoči utakmice s Kosovom koja se igra u Albaniji u Skadru, pojavile su se glasine kako pojedine navijačke skupine planiraju nove nerede, a te su glasine stigle i do HNS-a. “Nisu to glasine, nego informacije koje skupljamo s raznih strana, operativnim radom i iz drugih izvora. Pa kad se potvrde s više mjesta šaljemo ih organizatorima. Imamo svakakvih informacija za Albaniju i Finsku, što su spinovi, a što istina tek će se vidjeti”, tvrdi povjerenik za sigurnost Marković, prenose Sportske.

O kome se točno radi nije poznato, ali Marković tvrdi kako netko planira napraviti izgrede. “Ne bismo izlazili s detaljima van da ne ugrozimo rad policije, ako svatko odradi posao bit će sve u redu. Mi smo za hrvatske sektore putem vaučer prodali svih 800 ulaznica, nešto manje za Finsku. Dakle, postoji informacija da netko planira napraviti izgrede. Koliko je ozbiljna ne mogu sada reći, mi niti jednoj ne pristupamo olako. Suradnja s policijom je izvrsna, imamo veliki broj spottera koji će biti i u Skadru i u Finskoj. Za osiguranje se brinu i albanska i kosovska policija, svaki incident bi trebao biti sveden na minimum”, zaključuje Marković.

Također, Sportske nagađaju kako je ta skupina navijača koja priprema izgrede Torcida, ali to se ne može sa sigurnošću potvrditi. No, nadamo se kako do nereda neće doći…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.