UTAKMICA ZA POVIJEST! Dortmund i Legija u nevjerojatnoj golijadi srušili hrpu rekorda! (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

U ljepotici odigranoj na Signal Iduna Parku, Borussija je slavila s čak 8:4. Bila je to utakmica najviše golova u povijesti, a do sada je taj rekord držao Monaco s 8:3 pobijedom protiv Deportiva u studenom 2003. godine, ali to je tek početak.

Utakmicu petog kola Lige prvaka između Borussije Dortmund i Legije iz Varšave, pamtit ćemo još dugo. U ljepotici odigranoj na Signal Iduna Parku, Borussija je slavila s čak 8:4. Bila je to utakmica najviše golova u povijesti, a do sada je taj rekord držao Monaco s 8:3 pobijedom protiv Deportiva u studenom 2003. godine.

Nadalje, Dortmund je prva tri gola zabio u ramaku od samo 198 sekundu, a prvih pet golova palo je za 16 minuta. Također, to nije uspjelo nikome do sada. Borussija je isto tako četvrta momčad koja je uspjela zabiti pet golova u prvom poluvremenu, a do sada je to uspjelo samo Shakhtaru, Bayernu i Monacu.

Dalje, Legija je sa svoja četiri gola itekako pridonijela jer do sada je bilo utakmica na kojima je padalo osam pogodaka, ali niti na jednoj poražena momčad nije zabila četiri. Isto tako, Legia drži rekord po broju golova koji su pali na njihovima utakmicama u Ligi prvaka, do sada je taj rekord držao Manchester United i to još iz sezone 1998./99. s 31 golom, a Legija je sada došla na 32. Doduše, United je imao pozitivnu statistiku, odnosno, više su zabijali nego primali, a kod Legije je obrnuto, oni su primili čak 24 gola i time srušili rekord BATE-a iz sezone 14./15.

No, to nije sve. Na utakmici Dortmunda i Legije u strijelce se upisalo čak osam igrača i da, to također nikome nije uspjelo do sada. Isto tako Felix Passlack postao je najmlađim strijelcem Borussije u Ligi prvaka, zabio je sa 18 godina i 177 dana i srušio rekord Larsa Rickena.

Nadalje, za dortmundsku momčad ove sezone zabijalo je čak 14 igrača. Strijelci su bili Pierre-Emerick Aubameyang, Marco Reus, Shinji Kagawa, Ousmane Dembele, Raphael Guerreiro, Gonzalo Castro, Andre Schurrle, Mario Gotze, Nuri Sahin, Sokratis Papastathopoulos, Adrian Ramos, Marc Bartra, Julian Weigl i Felix Passlack, a računa im se i autogol Legijinog Jakuba Rzezniczaka.

I na kraju priče, Dortmund treba postići još samo jedan gol i to protiv Reala kako bi se pridružio Man Unitedu, Realu i Barceloni koji za sada jedini klubovi koji su zabijali 20 golova u skupnoj fazi Lige prvaka. Pa sretno im bilo…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.