Umro je legendarni bugarski vuk: Trifon Ivanov umro u 51. godini života (VIDEO)

Autor: I.Knežević

Ivanov je bio član najbolje generacije u povijesti bugarskog nogometa, a koja je vrhunac doživjela na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine, kada je osvojila treće mjesto.

Legenda bugarskog nogometa Trifon Ivanov preminuo je rano jutros od posljedica srčanog udara u 51. godini života.

Ivanov je bio član najbolje generacije u povijesti bugarskog nogometa, a koja je vrhunac doživjela na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine, kada je osvojila treće mjesto. Bio je jedan od najboljih braniča u povijesti bugarske reprezentacije, a svjetski mediji osim dobrih igara primijetili su ga i zbog neobičnog izgleda. Nadimak ‘bugarski vuk’ upravo je dobio zbog guste brade i neobične frizure.

Karijeru je počeo u rodnom Velikom Tarnovu, a potom je nastupao za CSKA iz Sofije, Betis, Xamax, Rapid i Austriju iz Beča. Za reprezentaciju je odigrao 76 utakmica i postigao 6 golova.

Zanimljivo, 2013. godine u Brazilu je jedan turnir dobio naziv po njegovom imenu.

Autor:I.Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.