Ukrajina bolja od Finske, Turska slavila protiv Kosova, Srbiji bod kod Walesa…

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Ukrajina je na svom terenu pobijedila Finsku s 1-0, pogotkom Kraveca u 24. minuti, a Turska je slavila protiv Kosova s 2:0, golovima Yilmaza i Sena.

U kasnovečernjem programu europskog dijela kvalifikacija za svjetsku smotru u Rusiji 2018. godine odigrana je još jedna utakmice skupine I u kojoj je Hrvatska. Ukrajina je na svom terenu pobijedila Finsku s 1-0, pogotkom Kraveca u 24. minuti, a Turska je slavila protiv Kosova s 2:0, golovima Yilmaza i Sena. Pa je tako poredak u ovoj skupini nakon 4. kola sljedeći: Hrvatska 10, Ukrajina 8, Island 7, Turska 5, Finska i Kosovo po jedan bod.

U skupini D su odigrane tri utakmice, Wales je tako igrao sa Srbijom 1-1, poveo golom Balea u 30. minuti. Srbija je izjednačila pet minuta prije kraja udarcem Stojkovića. Irska je u Beču pobijedila Austriju s 1-0 pogotkom McCleana u 48. minuti, da bi naposljetku Gruzija i Moldavija odigrali bez pobjednika 1-1. Poredak u ovoj skupini: Irska 10, Srbija 8, Wales 7, Austrija 4, Gruzija 2, Moldavija 1 bod.

Albanija je na svom terenu izgubila protiv Izraela 3-0, riječ je o utakmici skupine G, a strijelci su bili Zahavi, Eibinder i Atar. Španjolska je bila bolja od Makedonije 4-0 (Velkovski autogol, Vitolo, Monreal, Aduriz)), a Italija je na gostovanju kod Lihtenštajna tukla 4-0 (Belotti 2, Immobile i Candreva). Poredak skupine G: Španjolska, Italija 10, Izrael 9, Albanija 6, Lihtenštajn i Makedonija bez bodova.

Autor: Andrija Kačić-Karlin