Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

UHVATILI KALINIĆA NAKON PROTJERIVANJA! Bježao po aerodromu: ‘Nismo stekli dojam da žali’

Autor: Bruno Herljević

Za sada, hrvatski napadač Nikola Kalinić tek je bivši reprezentativac. Izbornik Zlatko Dalić potjerao ga je iz reprezentacije nakon što je u tri navrata odbio igrati, odnosno, dva je puta odbio ući kao zamjena na utakmicama, a jednom je odbio trenirati i to sve zbog navodne povrede leđa.

Dalić je bio jasna. “Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, trebao je ući drugo poluvrijeme, ali rekao je da nije spreman ući, jer osjetio je problem s leđima. To se isto ponovilo protiv Brazila u Engleskoj, da nije bio spreman. I trening jučer, isto je rekao da nije spreman za trening. Ja sam to mirno prihvatio. Tri puta nisi spreman, a ja trebam spremne igrače, zdrave igrače i ja sam jučer odlučio da se on vrati doma”, rekao je Zlatko Dalić i to odveć nervoznim tonom.

Hrvatska nastavlja svoj put na SP-u s igračem manje jer FIFA sada više ne dozvoljava zamjene, a Kalinić se vratio u Hrvatsku. Po dolasku u Split dočekalo ga je ponešto fotografa i novinara, a izenadiloih je njegovo ponašanje. Naime, Sportske novosti tvrde da je Kalinić bio dosta nervozan, te da je pokušao pobjeći na sporedni ulaz od fotografa, ali sporednog izlaza nema pa se, kako kažu, malo vrtio po aerodromu te je na kraju ipak morao izaći na glavni izlaz. Tamo su stajali taksitisti, a jedan od njih je, prema tvrdnjama SN-a, rekao Kaliniću: “Tko s Mamićem tikve sadi”…

Kalinića su pokušali na lijep način upitati što se dogodilo, ali on im je samo klimnuo glavom i projurio kraj njih. Kratko je tek izustio da ne može komentirati i prošao dalje. Dočekao ga je njegov zastupnik Tomislav Erceg koji je pak, navodno, dobio pregršt poziva iz Milana, čija uprava traži objašnjenje o izbacivanju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.