Goran Stanzl/PIXSELL

Udruga navijača stekla 25 posto Hajdukovih dionica: Torcida napravila atmosferu za pamćenje (VIDEO)

Autor: Andrija Kačić-Karlin

U nedjelju je na Pjaci u Splitu, na mjestu gdje je inače osnovana Torcida 1950. godine upriličena svečanost potpisivanja ugovora o prijenosu vlasništva Hajdukovih dionica zmeđu tvrtke "Tommy" i udruge Naš Hajduk.

Oni koji zagovaraju tu ideju smatraju nedjelju 16. listopada povijesnim danom. Naime, u nedjelju je na Pjaci u Splitu, na mjestu gdje je inače osnovana Torcida 1950. godine upriličena svečanost potpisivanja ugovora o prijenosu vlasništva Hajdukovih dionica zmeđu tvrtke “Tommy” i udruge Naš Hajduk. Činjenica jest da je tako udruga Naš Hajduk stekla 25 posto dionica vrijednih oko 35 milijuna kuna i u roku od deset godina Tommy će dobiti taj novac.

“Sve je krenulo od očeve ideje da otkupimo dionice Hajduka, koje nisu u vlasništvu Grada. Nikada nismo imali namjeru kupiti većinski paket, a ovim smo pokazal da navijači u nama imaju najvećeg partnera i želim im puno uspjeha u priskupljanju sredstava”, rekao je Zoran Mamić, sin vlasnika tvrtke Tommy.

Ivan Rilov iz udruge Naš hajduk je dometnuo:

“Svaki član neka uplati koliko želi i može, svi će dobiti posebnu zahvalnicu. A onaj, koji uplati 1911 kuna ili više dobit će ime i prezime utkano u trećoj garnituri Hajdukovog dresa za slijedeću sezonu”.

Autor: Andrija Kačić-Karlin