Andrew Powell

U utakmici koja je bila oličenje dosade Liverpool i Man. United igrali bez golova

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Bila je to pozicijska igra s obje strane i do prigoda za nesmetan udarac prema golu dolazilo se teško.

Da i dva izvanredna sastava mogu odigrati dosadnu, nezanimljivu i nekvalitetnu utakmicu potvrđuje i u ponedjeljak navečer odigran derbi Premier lige, Liverpool i Manchester United igrali su bez golova, ali praktički i bez šansi utakmicu u kojoj su se gledatelji mogli samo dosađivati. Od prve minute dao se naslutiti takav rasplet…

Bila je to pozicijska igra s obje strane i do prigoda za nesmetan udarac prema golu dolazilo se teško. Tek je bedem Liverpoola pokušao jednom udarcem s distance probiti Zlatan Ibrahimović. Čovjek je čuvao čovjeka, lopta je mogla proći, igrač ne. U takvim okolnostima utakmica je gubila na ljepoti, no dalo se uživati tek u silnoj borbenosti svih igrača, dakako i u ambijentu prepunog Anfielda. Liverpool je nešto probao činiti putem prekida, no obrane su u ovoj utakmici bile bolji dio obje momčadi. Očito je da treneri Jurgen Klopp i Jose Mourinho ništa u strategiji nisu prepuštali slučaju.

U nastavku je iznova United imao prvu prigodu, Ibrahimović je bio u dobroj poziciji za udarac glavom, odlučio se za asistenciju, pogriješio je. Samo trenutak kasnije konačno je pravu šansu složio Liverpool, ali De Gea je sjajno obranio udarac Firmina. Zapravo, činilo se da je Liverpool ostao agresivniji i da je više razmišljao o napadu nego u prvome dijelu. Sjajan je bio i udrarac Coutinha s nekih 25 metara, De Gea je i taj udarac obrnaio, izvukao je loptu iz samog gornjeg kuta.

Sedam minuta prije kraja Firmino je bio u naletu sam prema vratima Uniteda, no sjajnim startom na loptu u pogotku ga je spriječio Valencija.

I to je bilo sve iz ove dosadne utakmice, maka rigrale jedna nasuprot drugoj dvije odlične momčadi.

Autor: Andrija Kačić-Karlin