Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

U sudačkoj nadoknadi Pušnikova momčad do finih 2-2 protiv Iasija

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Rumunjska momčad povela je s 2-0 pogocima Cristee i Piccionija, a Hajduk je u nastavku izjednačio pogocima Ohandze i Saida u sudačkoj nadoknadi. Uzvrat je za osam dana u Splitu.

U prvoj utakmici 3. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu Hajduk je izvukao finih 2-2 na gostovanju kod rumunjskog Iasija. Rumunjska momčad povela je s 2-0 pogocima Cristee i Piccionija, a Hajduk je u nastavku izjednačio pogocima Ohandze i Saida u sudačkoj nadoknadi. Uzvrat je za osam dana u Splitu.

Urušio se Hajduk sam od sebe već u prvoj trećini utakmice. Neopreznost obrane i pristup koji je bio čudan koštalo je Splićane dva primljena pogotka u razmaku od pet minuta, od 19. do 24. minute rumunjska postava je s dva solidna napada došla do dva pogotka. Prelako i prejednostavno je to izgledalo, najprije je zabio Cristea, a potom Piccioni, ružno je to izgledalo po sastav prije utakmice silno optimističnog trenera Pušnika. Trud Hajdukovih mladića bio je primjetan, no samo s trudom, s oskudnom kvalitetom protiv iskustva rumunjskog predstavnka nije išlo.

Štoviše, dobro je Hajduk i prošao što je na odmor otišao sa samo dva pogotka minusa, jer je prigoda za Rumunje bilo još.

U nastavku za Hajduk je zaigrao Kamerunac Ohandza nakon devet mjeseci pauze, nakon samo dvije minute igre dotični igrač je zabio gol i Hajduku pružio nadu.

Taj je pogodak dao Hajduku na samopouzdanju i do kraja splitska momčad više nije bila inferiorna. Hajduk je predkrqj utakmice stisnuo iz sve snage i to mu se isplatilo. Said je tukao  u posljednjoj minuti sudačke nadoknade s dvadesetak metara, nije to bio ni jak ni precizan udarac, a vratar Grahovac je loptu dotakao i propustio u svoju mrežu.

Hajduk je s tih 2-2 ostvario dobar rezultat s obzirom kako je ovaj dvoboj počeo…

Autor: Andrija Kačić-Karlin

ZADNJE VIJESTI