Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

TRENER DINAMA: ‘Moj privatni život je čist. Ljubav prema Dinamu mi možete uzeti ako me ubijete’

Autor: Bruno Herljević

"Ja samo želim biti nogometni trener koji će se baviti ekipom, koji će se baviti igračima, kojima se zahvaljujem također na podršci i brizi", izjavio je Cvitanović

Glavni trener Dinama, Mario Cvitanović i šef sigurnosti u Dinamu, Krešimir Antolić, održat će izvenrednu medijsku konferenciju u prostorijama kluba u četvrtak u 13 sati.

Nažalost, tema konferencije neće biti vezana za nogomet niti za Dinamovu utakmicu u Kupu, kao ni onu nadolazeću protiv Istre, već za brutalno premlaćivanje koje se dogodilo u srijedu navečer pred njegovom zgradom na Trnju. Cvitanović je zadobio prijelom ruke, a napadači su i dalje u bijegu.

“Želio bih se zahvaliti prijateljima i nogometnim djelatnicima koji su mi pružili podršku, cijenim to i to znači da sam ja kao trener na dobrom putu. Ja samo želim biti nogometni trener koji će se baviti ekipom, koji će se baviti igračima, kojima se zahvaljujem također na podršci i brizi. Moj život je nogomet i možemo diskutirati o tome kakao Dinamo igra i moja ljubav prema Dinamu nije upitna”, kazao je trener Dinama.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Tvrdi kako je njegov privatni život čist. “Moj privatni život je čist kao suza, tu nema jedne tamne točke, moj odnos sa igračima je odličan i to pokazuju njihove reakcije jučer i danas. Ja želim da Dinamo igra dobro, da Dinamo bude prvak, da Dinamo bude uspješan, a to je nogomet. Ja sam se školovao i živim za nogomet i to je ono što mi ne možeš oduzet. Ako hoćeš oduzeti moju strast i ljubav prema nogometu, moju podršku igračima i rezultatu, afirmaciji i uspjehu, onda uzmi pištolj i pucaj u mene. Ja sam završio o ovoj temi”, izjavio je Cvitanović.

Riječ je potom preuzeo Krešimir Antolić.

“Ovo je izvanredna situacija. Nadam se da će javnost u narednim danima pratiti ovu situaciju i onu kada je pokušan atentat na Zdravka Mamića. Cvitanović je mučki napadnut ispred svojeg doma, a kako će to netko interpretirati, to je stvar svakog pojedinca. Zamsilite samo kako bi bilo vama da vas zbog nečega što ste napisali napadnu dva retardirana idiota. Neću govoriti o detaljima događaja iako su mi poznati, to je stvar policije. Ako bude htjela, riješit će taj slučaj. Ne želim prejudicirati tko stoji iza napada, a s obzirom na to da Mario nema mrlje u svoj životu, ovo možemo promatrati samo u kontekstu onoga što se događa oko Dinama”, započeo je Antolić, šef osiguranja u Dinamu.

“Dio medija banalizira i opravdava nasilje. Evo jučer je Dinamo dobio kaznu od Disciplinske komisije HNS-a jer je navijačka skupina Rudeša skandirala ‘pili smo pelina pušili smo trave najviše volimo Mamića bez glave’. Budimo pošteni, provjerite je li podnesen ijedan optužni prijedlog zbog tog skandrianja. Što na to kaže država”, pitao se Antolić.




Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

“Imam ovdje proglas, neću vam reći od koga, ali navodi se da će pokrenuti niz akcija kako bi vratili Dinamo na staze slave. Nitko iz policije nije pitao autore o čemu je riječ. Dva dana kasnije centar grada je oblijepljen prekriženim glavama. O tome se piše kao da je to nešto super. Na Poljudu se skandira, ‘Zdravko cigane, tko te ubije, heroj postane’. To je čisti govor mržnje, a na svoje upite dobili smo odgovor samo jedne institucije. Ni iz ministarstva, ni iz ureda predsjednice nitko se nije javio”, priča Antolić.

Apelirao je ponovo na sve institucije da poduzmu nešto. “S ovog mjesta, u ime Dinama, tražim sve državne institucije da jasno osude ovo što se dogodilo Cvitanoviću i Mamiću i da ljudima omoguće da rade normalno svoj posao. Nećemo se predati, nismo kukavice, ali postoji opravdani strah ljudi hoće li im upasti deset retarda i izbatinati ih na radnom mjestu. Događaju se opasni procesi i nema naznake da će prestati jer nitko ne poduzima ništa. Mi smo poduzeli sve s naše strane jer ne znamo kako će to završiti ako ćemo čekati institucije”, govori Antolić.

Antolić je upitan može li pojasniti što je mislio kada je rekao da policija može, ali možda ne želi riješiti slučaj.




“Bojim se da je moguće da se to ne želi riješiti, sve naznake do sada su to pokazale. Pouzdano znam da hrvatska policija i krim-policija ima dovoljno obrazovanih i iskusnih kadrova da mogu riješiti ovakve stvari. Pa zašto se onda dovodimo u situacije da nekome padne napamet da u centru grada napadne čovjeka kada se vraća s posla? Nadam se da će policija shvatiti da su zakonom ovlašteni da ovakav problem mogu riješiti”, zaključio je Antolić.

(FOTO) DETALJI NAPADA NA CVITANOVIĆA: Nasilnici ga samo počeli tući, on ih iznenadio reakcijom

JAVILI SE IZ HNS-a: ‘Stanimo na kraj huliganima, dosta su prolazili nekažnjeno’

MINISTAR BOŽINOVIĆ O NAPADU NA TRENERA DINAMA: ‘Policija intenzivno radi na slučaju’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.