TRAGEDIJA U TURSKOJ: Češki reprezentativac počinio samoubojstvo: ‘Ne mogu naslutiti zašto je to napravio, svi su u šoku’

Autor: Bruno Herljević

"Bio je dobra osoba i nismo znali da ima ikakvih velikih problema. Ne mogu shvatiti zašto je napravio ovakvo što", kazao je predsjednik kluba Ibrahim Kizil.

Silna tragedija pogodila je turski klub Gaziantepspor. Češki branič, František Rajtoral, počinio je samoubojstvo. Sirotog 31-godišnjeg nogometaša pronašli su u njegovom stanu, a malo je reći da su suigrači i čelnici njegova kluba, pa i brojni navijači u Europi, bili pogođeni ovim nesretnim događajem.

“Nažalost, moram potvrditi kako je tužna vijest o Františekovu samoubojstvu, točna. Bili smo zabrinuti kada se nije pojavio na treningu i još ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo. Rajtoral je bio dobra osoba i nismo znali da ima ikakvih velikih problema. Ne mogu shvatiti zašto je napravio ovakvo što”, kazao je predsjednik kluba Ibrahim Kizil.

Tragediju je komentirao i treenr Bulent Uygun. “Igrači su u šoku i plaču, nismo očekivali nešto ovako. Rajtoral je bio sjajan momak i pamtit ćemo ga kao takvog”, kazao je Uygun.

Branič je karijeru započeo u Pribramu, a nakon toga igrao je za Banik Ostravu i Viktoriju Plzen. Potom je otišao na posudbu u njemački Hannover 2014. godine, a od 2016. godine član je Gazaintepspora. Također, Rajtoral je od 2012. godine pa do sada uspio skupiti 13 nastupa za reprezentaciju Češke. Rajtoral je igrao poziciju desnog beka, a u karijeri je odigrao ukupno 361 utakmicu, postigao je 38 golova i asistirao je 27 puta.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.