Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

TORCIDA JE REKLA SVE: Pušnik i igrači trebali bi pročitati ovo pismo prije odlučujuće utakmice s Maccabijem

Autor: Bruno Herljević

Torca je uoči utakmice s Maccabijem na svojem službenom Facebook profilu objavila snažnu poruku svim navijačima, igračima i klubu, poruku koji svaki navijač mora pročitati, a vrijedilo bi da ga vide i Pušnik i igrači.

Pred Hajdukom je najvažnija utakmica ove sezone, utakmica na sve ili ništa, Dan D, posljednji vlak za uspon i financijski spas u klubu, posljednja šansa da Hajduk zadrži kvalitetne igrače poput Kalinića i Sušića. Toga su vjerojatno najsvjesniji navijači ‘Bilih’, bodri ta vjerna Torcida svoju momčad i u dobru i u zlu, pune Poljud po kiši i neveri i na plus četrdeset samo kako bi Hajduk igrao što bolje. Nažalost, Hajduk je u posljednjih nekoliko utakmica bio pravo razočaranje, mrežu Hajduka na Poljudu s četiri gola napunili su glavni konkurenti Dinamo i Rijeka, a Pušnik je definitivno naljutio dio navijača, ako ne i sve, izjavom da se Hajduk ove sezone mora boriti s Osijekom za treće mjesto.

Ipak, nema tog trenera i nema te Uprave koja će otjerati Torcidu s tribina. Sjever će uvijek biti pun, a istok i zapad vječno će pružati gromoglasnu podršku. Torca je uoči utakmice s Maccabijem na svojem službenom Facebook profilu objavila snažnu poruku svim navijačima, igračima i klubu, poruku koji svaki navijač mora pročitati, a vrijedilo bi da ga vide i Pušnik i igrači.

“O ISUSE NA NEBESU DAJ POMOZI BIJELOM DRESU!

Navijačima Hajduka za ovakve utakmice ne treba poseban poziv ili proglas da bi se pojavili na tribinama. I zato ovu utakmicu najavljujemo drugačije. Mi ne možemo utjecati na to hoće li se na ovoj utakmici u bijelom dresu na terenu pojaviti 11 mangupa s mudima, spremnih da odigraju utakmicu kao da im je zadnja u životu. To ovisi samo o igračima. Nema stvari koju nismo pokušali u posljednjih par godina da ih dignemo pred ovakve utakmice. Rezultate tih naših akcija znate i sami. Što nam još preostaje napraviti? Motivirati ih strahom? Strahom od jutra nakon utakmice kao nekom vrstom injekcije adrenalina za onih 11 u bijelom dresu, od kojih očekujemo iskupljenje za sva razočarenja koja su nam pružili posljednjih godina.

Ono na što mi možemo i moramo utjecati jest da se na ovoj utakmici pojave svi na tribinama. Ne treba nam ni pjesma po gradu, ni karusel prije utakmice, ni euforija u toku dana. Sve što nam treba je jedno bolesno ludilo na tribinama. Treba nam cijeli istok i zapad, na nogama, od prve do devedesete minute pa ako treba i duže, samo glasno i jako. Ovo je utakmica u kojoj nećemo ostati kratki za jedan gol. Ovo je utakmica koju mi dobijamo i prolazimo dalje. Tako je zapisano negdje na nebu i tako večeras MORA biti”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.