Screenshot

TO MOŽE SAMO MARADONA: Sukobio se sa suigračem na ‘Utakmici za mir’ i to pred očima Pape Franje (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Utakmica simbolična nazova 'Zajedno za mir', a igrala se u spomen na žrtve nedavnog potresa u Italiji. Ipak, utakmica će ostati upamćena po tome što je skoro izbila tučnjava između Maradone i Juana Sebastiana Verona.

Mnogi će reći i vjerojatno će biti u pravu, Diego Maradona vjerojatno je najbolji nogometaš svih vremena ili je barem u prva tri. Bilo kako bilo, složit ćemo se svi kako je Maradona jedan od najboljih u povijesti nogometa, pažnju je uvijek plijenio neponovljivo dobrim golovima i driblinzima, ali karijeru mu je isto tako obilježio karakter. Rekli bi neki Maradona je bio prgav, bahat, temperamentan, teške naravi, a ne može se osporiti da nije.

Pokazao je svoju vragolastu narav i u srijedu na Olimpicu. Svega dva tjedna prije svog 66. rođendana, Diego je prihvatio poziv na humanitarnu utakmicu pod pokroviteljstvom Pape Franje. Utakmica simbolična nazova ‘Zajedno za mir’, a igrala se u spomen na žrtve nedavnog potresa u Italiji. Ipak, utakmica će ostati upamćena po tome što je skoro izbila tučnjava između Maradone i Juana Sebastiana Verona.

Ipak, Veron je bio hladnije glave, a da nije vjerojatno bi završilo puno gore. Veron, koji je igrao na suprotnoj strani, cijelu utakmicu ignorirao je Maradonu, kao i na izlasku s terena u poluvremenu kada je Maradona navalio na njega. Talijanski mediji pišu kako ga je nazvao ‘kurvinim sinom’ i da mu je prijetio prstom. Navodno je Maradona htio samo pričati, ali Veron ga je ignorirao. Situaciju je čak morao smirivati i Cafu zajedno s redarima.

Sukob ima svoju povijest, naravno, one nisu nastale na Papinoj utakmici. Njihove razmirice vuku korijenje u domovini gdje su se posvađali zbog uloga u nacionalnom nogometnom savezu. Maradona je čak tražio da Veron ne bude pozvan na ovu humanitarnu utakmicu, a to mu je Veron silno zamjerio, kao i to da ga je nazvao izdajicom jer ima ambicija raditi u Savezu. Veron je potom odgovorio da ga nije briga što Maradona govori, a sve je eskaliralo baš na humanitarnoj utakmici.

Na koncu vratimo se i samom spektaklu. U humanitarnom susretu igrače su zvijezde i legende poput Ronaldinha, Edgara Davidsa, J.S. Verona, Erica Abidala u jednoj momčadi, a drugoj su igrali Maradona, Totti, Di Natale, Cafu i drugi. Zanimljiv detalj dogodio se u Maradoninoj momčadi, naime, ‘Mali zeleni’ odlučio je kapetansku traku dati Tottiju jer je ipak on gazda na Olimpicu u Rimu, ali Totti mu je na to rekao, “ne, ne, ti si kapetan”.

Na koncu je momčad Ronaldinha ipak pobijedila, a u nastavku možete pogledati kako Ronaldinho još uvijek nije izgubio svoju magiju…







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.