Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL/Davor Puklavec/PIXSELL

TKO PREUZIMA HAJDUK? Maleš i Pletikosa otpali? U igri i Štimac te jedan vrlo zanimljivi menadžer!

Autor: Bruno Herljević

Hajduk je u nedjelju nakon proaza od Dinama ostao bez realne šanse za titulom prvaka, ali ostali su i bez predsjednika Ivana Kosa. Nadzorni odbor (NO) Hajduk dogovorio je sporazumni raskid suradnje s predsjednikom uprave kluba Ivanom Kosom koji će nastaviti obnašati tu dužnost u prijelaznom razdoblju do imenovanja novog predsjednika Uprave.

Čim je u javnost dospjela informacija da je Kos smijenjen, počela su se spominjati imena njegovih nasljednika. Još prošloga tjedna, kada je Torcida objavila priopćenje u kojem optužuju Kosa za ‘podmazivanje’ sudaca, počelo se spominjati ime bivšeg predsjednika Hajduka, Hrvoja Maleša. Ipak, ma koliko Torcida želi Maleša, on taj posao neće preuzeti.

Drugo ime koje se pojavilo bilo je ono bivšeg hrvatskog reprezentativca i igrača Hajduka, a danas stručnog komentatora na HRT-u, Stipe Pletikose. Ipak, Pletikosa je otpao jer ne zadovoljava uvjete. Pletikosi nedostaje još jedan ispit do završetka kineziologije, a u procesu je školovanja za UEFA-inu A licenciju. Uvjete koje moraju zadovoljiti svi kandidati na javnom natječaju možete pogledati OVDJE.

Treće ime koje se pojavilo u još u nedjelju bilo je ono Zvonimira Akrapa, člana Uprave Splitske banke za gospodarska i financijska tržiša, ali on se izuzeo iz utrke jer nema namjeru napustiti posao u banci.

No, dvojica su još u igri. Prije nešto više od tjedan dana načuli smo da bi se u hrvatski nogomet mogao vratiti Igor Štimac. Nije bilo jasno gdje i kada, spominjala se uloga u HNS-u, čak i trenersko mjesto u Dinamu, ali sada su se neke ‘kockice’ posložile i Štimac se također nameće kao izgledan kandidat.

Isto tako, pojavilo se ime nekadašnjeg kandidata za predsjednika Hajduka, jednog od najvažnijih djelatnika Toyote, Gorana Krizmanića. On je prije dvije godine bio glavni favorit za preuzimanje Hajduka, ali tada nije mogao napustiti automobilsku tvrtku u kojoj je bio zaposlen. Situacija je danas, navodno, nešto drugačija i čini se kako bi Krizmanić mogao ponovo biti favorit.

Sve u svemu, nekoliko ozbiljnih kandidata je odustalo, a nije isključivo da će se u utrku uključiti i neka nova imena. Kos će obnašati dužnost predsjednika dokle god NO ne odluči izglasati novog, što može biti sutra, a može biti i za dva mjeseca. Važno je samo da odaberu pravu osobu za taj posao.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.