Facebook: Alvaro Morata (Official)

Težak period za Real: Zidane u velikim problemima uoči derbija s Atleticom i ‘Clasica’

Autor: Bruno Herljević

U Realu se samo gomilaju ozlijeđeni igrači i to mahom svi iz prve momčadi. Na popisu ozljeđenih i tek oporavljenih su Sergio Ramos, Pepe, Casemiro, Kroos, Benzema, Modrić, a sada im se pridružio i...

Pred Real Madridom je teška utakmica Premier lige, u 12. kolu, u subotu, gostuju kod gradskog rivala Atletica. Galacticosi si još uvijek na vrhu tablice sa 27 bodova, ali za vrat im dišu Barcelona, Villarreal, Atletico i Sevilla koji su se stisnuli u svega šest bodova. Šest bodova ili samo dva ‘kiksa’ i ode to toliko željeno prvo mjesto, a prilika za izazivače nikad nije bila bolja.

Naime, u Realu se samo gomilaju ozlijeđeni igrači i to mahom svi iz prve momčadi. Na popisu ozljeđenih i tek oporavljenih su Sergio Ramos, Pepe, Casemiro, Kroos, Benzema, Modrić, a sada im se pridružio i Alvaro Morata. Isto tako, upitan je još i Kovačić zbog lakše ozljede gležnja, ali prema svemu sudeći trebao bi biti spreman za gradski derbi.

No, najveći problem ipak je Morata koji je uz Benzemu jedini klasični napadač, a prema posljednjim informacijama Morate neće biti neko vrijeme jer je istegnuo tetive mišića na desnoj nozi i zaradio nešto težu ozljedu. Prognoza je kako ga neće biti čak mjesec dana, a to pak znači da neće biti na raspolaganju Zidaneu za El Clasico protiv Barcelone u 14. kolu, 3. prosinca, pa čak niti za klupsko Svjetsko prvenstvo sljedećeg mjeseca.

Ozljeda Morate veliki je udarac jer je taman ušao u dobru formu, zabio je u posljednjih mjesec dana šest golova i upisao je tri asistencije, a da stvar bude bolje većinu utakmica počeo je na klupi.

Stoga, Zidane će nekako morati izmisliti pobjede u sljedeća tri kola, koja su očito krucijalna za opstanak na prvom mjestu Primere koja je ove sezone, prema izjavama brojnih igrača i struke, imperativ pa možda čak i na uštrb Lige prvaka.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.