Facebook: SL Benfica

Talent kojeg se Dinamo prelako odrekao: Atletico i Man Utd u lovu na ‘odbjeglog’ Dinamovca

Autor: Bruno Herljević

Benfica je očito bila pun pogodak. Prema pisanjima portugalske A Bole, Kalaicu traže Manchester United, Atletico Madrid i Genoa čiji su skauti pratili posljednju utakmicu mlade momčadi Benfice i Academice de Viseue.

Mladi hrvatski branič, Branimir Kalaica, u lipnju je odbio potpisati ugovor s Dinamom i odlučio je karijeru nastaviti u Portugalu, s Benficom je potpisao trogodišnji ugovor. Kalaica se dugo ‘natezao’ s Dinamom oko minutaže i prilike u prvoj momčadi koju mu klub nije mogao garatnirati, spominjala se posudba u Lokomotivu, ali to mladića u naponu snage nije zadovoljavalo, pa je, logično, potražio drugo riješenje.

Čini se kako mu se to drugo riješenje itekako isplatilo. Benfica je očito bila pun pogodak. Prema pisanjima portugalske A Bole, Kalaicu traže Manchester United, Atletico Madrid i Genoa čiji su skauti pratili posljednju utakmicu mlade momčadi Benfice i Academice de Viseue.

Interes stranih velikih klubova zapravo i ne čudi, prvo zato što mladac igra za Benficu koja je jedna od najvećih ‘izvoznica’ kvalitetnih mladih igrača u Europi, drugo, zato što mladi Kalaica dolazi iz Dinama koji je iz istog razloga poznat u nogometnom svijetu, treće, Branimir je kvalitetan branič, stasit je, igra dobro s loptom i bez lopte, za svoju visinu ima i okretnost, a svakako je dobar u igri glavom i četvrto, ako vas Benfica naganja gotovo više od pola godine, onda to znači da nešto ipak vrijedite.

Benfica također ima dobro uspostavljene veze s madridskim Atleticom s kojim već godinama trguju, a posljednji veliki transfer između ta dva kluba dogodio se, baš ovoga ljeta kada je Nico Gaitan prešao za 25 milijuna, a 2014. godine doveli su Jana Oblaka, sadašnju ‘jedinicu’ Atletica koja trenutno vrijedi 35 milijuna eura. Naglašavamo kako je Oblak prošao dugogodišnje kaljenje od 2010. godine kada je iz Olimpije prešao u Benifcu, da bi na koncu dogurao do prve momčadi i prodao se za golem novac.

Jasno, Kalaica neće automatski ostvariti veliku slavu, ali naporan rad u portugalskom klubu malo kome se ne isplati.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.