Photo: Igor Kralj/PIXSELL

SVJETSKI MEDIJI POLUDJELI ZA HRVATSKOM! ‘Vatreni su najbolja momčad Svjetskog prvenstva’

Autor: Bruno Herljević

Svašta se pisalo i pričalo o Hrvatskoj uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Te su nedorečeni, te nema igre, te kiksaju na velikim najtjecanjima, pa im kladionice kažu da će jedva proći skupinu, a eto sada šamara svim skepticima. Hrvatska je promarširala skupinom i nakon dvije utakmice ima dvije pobjede i plasman u osiminu finala.

Vatreni su oduševili sve u svojoj domovini pa onda i izvan nje, štoviše portali i strane novine su prepune hvalospjeva za Hrvatsku.

“Modrić je pravi kapetan, jedan od najpametnijih igrača na svijetu. Hrvatska ima sjajnu momčad, smirenu, samouvjerenu, fizički i psihički spremnu… Savršeni su, najbolja momčad na Svjetskom prvenstvi’, hvale komentatori ruskog Prvog kanala Vatrene.

Sjećaju se oni i Olića i Pletikose koji su dio karijere proveli u njihovoj ligi.

“Kako je lijepo na hrvatskoj klupi vidjeti Ivicu Olića, jednog od najboljih nogometaša koji su igrali u Rusiji. Svi ruski ljubitelji nogometa se dobro sjećaju njegove napadačke igre i želje za pobjedom. Naš stari prijatelj Stipe Pletikosa, bivši golman Spartaka i Rostova, spreman je vratiti se na teren iz komentatorske kabine”, pišu Rusi.

Engleski Telegraph je razapeo mrsku im Argentinu. “Messijeva Argentina na rubu je ispadanja sa SP-a nakon što ih je Hrvatska razbila”, tako su naslovili tekst i onda nagazili Messija i ekipu.

“Tihi princ svjetskog nogometa kao da je od samog početka utakmice znao da nešto nije u redu. Ruka na čelu, mrmljanje sebi u bradu, a sve to i prije no što je digao pogled i shvatio da je ovo jedna od najgorih momčadi Argentine u povijesti”, rezimiraju Englezi.




Potom malo i o Hrvatskoj. “Modrić i Rakitić dominirali su sredinom terena, a Brozović je potpuno isključio iz igre Messija koji je slobodno mogao biti i gledatelj na tribinama”, stoji još u članku The Telegrapha.

Španjolski mediji također su kritizirali Messija. “Ponižena Argentina, Messi nevidljiv”, naslov je u Marci.

“I Argentina i Messi bili su potpuno izgubljeni. Messi nije izdržao pritisak koji su mu navalili na leđa i ne može sam nositi reprezentaciju. Protiv Hrvatske je djelovao kao genij koji je samo šetao terenom. Ova Argentina nema duše, nema igre, nema ničega… Djelovali su impotentnom, a Hrvatska, prepuna znalaca, to je iskoristila”, analiziraju iz Marce.




El Mundo Deportiv nahvalio je Rakitića. “Rakitić, nogometaš u smokingu’, naslovili su članak posvećen uglavnom njihovu miljeniku iz Barcelone.

“Hrvatska je na SP-u spremna za velike stvari, upozorio je Rakitić prije utakmice. A on i Modrić uništili su Argentinu. Posebno je genijalan bio Rakitić, briljirao je protiv prtijatelja Messija i Mascherana. Zabio je gol, pogodio prečku, iznudio četiri prekršaja, odigrao je kompletnu utakmicu i jednom rječju bio je lider”, pišu.

Hvalili se i klubovi!

Europski nogometni i košarkaški prvak Real Madrid u petak je javno pohvalio hrvatskog kapetana Luku Modrića nakon pobjede od 3-0 nad Argentinom dok su Barcelona i Atlético Madrid istaknuli učinak svojih igrača Ivana Rakitića i Šime Vrsaljka.

“Modrićeva egzibicija protiv Argentine”, istaknuo je klub na internetskoj stranici. “Predvodio je hrvatsku reprezentaciju do pobjede, spektakularno zabio drugi gol desnom nogom te bio izabran za najboljeg igrača utakmice”, dodaje klub.Modrić, 32-godišnji vezni igrač, došao je u Real Madrid stigao u ljeto 2012. godine te odigrao 257 utakmica. Za kraljevski klub zabio je 13 golova.”Zabio je drugi gol zaredom u dvije utakmice Svjetskog prvenstva čime je potvrdio da je lider hrvatske reprezentacije”, navodi Real Madrid. Na svojoj stranici objavio je video s ranijim golovima hrvatskog nogometaša pod naslovom “Modrićeve golčine izvan kaznenog prostora”.

Španjolski prvak Barcelona ukazala je pak na učinak svog veznog igrača Ivana Rakitića koji ondje igra od ljeta 2014. godine.

“Rakitić zabio i Hrvatska je u osmini finala”, piše na Barceloninoj internetskoj stranici. “Barcelonin vezni igrač zaključio je trijumf od 3-0 nad Argentinom Lea Messija”, dodaje katalonski klub. Na objavljenoj fotografiji Rakitić slavi pogodak pokazujući na Matea Kovačića, igrača Real Madrida, koji mu je dodao loptu prije nego ju je poslao u mrežu. Kovačić je odigrao posljednjih osam minuta susreta.

Doprvak Atlético Madrid spomenuo je na svojoj stranici da je “Šime Vrsaljko odigrao čitavu utakmicu u trijumfu od 3-0 nad Argentinom”. “Naš desni bek je osmini finala”, napominju madridski crveno-bijeli. Vrsaljko igra za Atlético od ljeta 2016. godine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.