Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Sve popularniji hrvatski trener spašava karijeru Marku Rogu: Bivši Dinamovac odlazi iz Napolija!

Autor:

Već je skoro prosinac, a Rog još uvijek nije debitirao za Napoli i alarm se polako pali.

Sada već sa sigurnošću možemo kazati kako je hrvatski reprezentativac pogriješio kada je prešao ovoga ljeta iz Dinama u Napoli. Obrazac se zapravo nastavlja jer istim stopama gazi Ivan Strinić, a gazio je i Josip Radošević kojeg je na kraju raskinuo ugovor s talijanskim vice prvakom. Već je skoro prosinac, a Rog još uvijek nije debitirao za Napoli i alarm se polako pali.

Rog je mlad igrač, tek mu je 21 godina, pa mu konstantno izostavljanje iz momčad i klupe za pričuve nikako ne odgovara za daljnji razvoj karijere. Trener Maurizio Sarri ne vidi ga u svojim taktičkim zamislima, a predsjednik kluba Aurelio de Lurentiis ne želi ga prodati rivalima.

Ipak, nadu za spas karijere ponudio je sve popularniji strateg Genoe, Ivan Jurić. Hrvatski strateg voljan je posuditi Roga do kraja sezone, odnosno na šest mjeseci, barem tako tvrde talijanski mediji. To bi jamačno bilo osvježenje za Roga koji bi vjerojatno odmah dobio priliku kod Jurića u Genoi koja je deficitarna na toj poziciji. Posudba bi se mogla odviti već početkom siječnja, a nadamo se da će i uspjeti jer Jurić ove sezone čini čuda s Genoom koja se trenutno nalazi na 9. mjestu Serie A.

Autor: